23948sdkhjf

Kamstrup lander ordre på 7.500 varmemålere

Varmemålerne fra Kamstrup installeres hos de forbrugere i Horsens,der skifter naturgassen ud med fjernvarme
Fjernvarme Horsens og Kamstrup har indgået en aftale om installation af 7.500 intelligente varmemålere.

Målerne skiftes ud i forbindelse med Fjernvarme Horsens udbygningsprojekt, hvor et større gasforsynet boligområde konverteres til fjernvarme.

Aftalen mellem Fjernvarme Horsens og Kamstrup blev underskrevet i fredags den 20. maj efter en udbudsrunde. I aftalen indgår levering af målere og fjernaflæsningssystem, lækageovervågning, datahosting og uddannelse af installatører.

Målerne bliver fjernaflæst og leverer forbrugsdata til Fjernvarme Horsens én gang i timen. Det gør værket i stand til at analysere samt finde fejl og optimeringsmuligheder i hele forsyningsnettet. Ligeledes kan kunderne regne med, at de får aflæst deres forbrug helt nøjagtigt, og at de dermed er sikret en præcis afregning. Samtidig registrerer den indbyggede lækageovervågning utætte rør eller sprængninger i fjernvarmeinstallationen, så skader hurtigt kan udbedres, og vandspildet minimeres.

- Det er et spændende projekt, Fjernvarme Horsens er i gang med, og vi er glade for at kunne bidrage med en løsning, der gør projektet mere effektivt. De indsamlede data, der fremover sendes hver time, gør det muligt at identificere, hvor forsyningsnettet kan optimeres. Med de intelligente målere er der også mulighed for i fremtiden at tilbyde kunderne en bedre indsigt i deres forbrug, og de vil kunne få besked, hvis der opstår en lækage et sted i huset, siger Ole Tarp, salgschef i Kamstrup.

Installationen af de nye målere påbegyndes medio 2016 og fortsætter de næste seks år. De målere, der løbende bliver skiftet i forbindelse med batteriskifte, vil ligeledes erstattes med Kamstrup-målere med lækage-overvågning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109