23948sdkhjf

Nordjyllands største biogasanlæg åbner

Fredag den 3. juni indvier parterne bag GrønGas Vrå, Nordjyllands største biogasanlæg.
Når GrønGas åbner dørene på fredag, bliver det blandt andet med deltagelse af Venstres gruppeformand, Søren Gade, som skal forestå den officielle indvielse af anlægget.

- Restprodukter fra landbruget kan omdannes til grønt guld i form af biogas. Der ligger et stort uudnyttet potentiale i at udnytte en større del af landmændenes gylle til glæde for både miljøregnskabet og landmændene, siger Søren Gade og påpeger, at det er en vigtig opgave for Venstre at styrke landbrugets konkurrencevilkår og samtidig sikre, at landbruget også bidrager til Danmarks energiforsyning og den grønne omstilling.

Initiativtagerne og investorerne bag investeringen på mere end 100 mio. kr. er de to partnere, landmand Jens Peter Lunden og energiselskabet E.ON Danmark, som allerede i dag driver GrønGas Hjørring sammen.

- Med åbningen af GrønGas Vrå gør vi det nemmere for flere at tage del i den grønne omstilling. Når biogassen fortrænger fossile brændsler i lastbiler eller i kraftvarmeværker, reducerer vi landbrugets miljøbelastning, nedbringer Danmarks klimabelastning og skaber nye arbejdspladser i landbruget, siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON Danmark og understreger, at det nye biogasanlæg kobles på det landsdækkende gasnet og kommer til at reducere Danmarks CO2–udslip med cirka 25.000 tons årligt.

Det 12 fodboldbaner store anlæg vil årligt behandle 300.000 tons restprodukter og biomasse og forsyne naturgasnettet med cirka ni mio. kubikmeter biometan. Det svarer til årsforbruget af 4.300 personbiler eller 250 busser, hvis de kørte på biogas, eller gasforbruget i 6.500 boliger.

GrønGas Vrå beskæftiger cirka 10 personer på daglig basis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078