23948sdkhjf

Energi Fyn sender politianmeldt direktør på orlov

Den kommercielle direktør hos Energi Fyn er sendt på tidsubestemt orlov efter anklager om svindel.
Helia Energisalg offentliggjorde i går en uvilding granskning af selskabet foretaget af PWC. Granskningen har ført til politianmeldelse af den tidligere adm. direktør Martin Lippert Lausen, der beskyldes for at have manipuleret med budgetterne og groft tilsidesat Helia Energisalgs ejer Öresundkrafts risikopolitik.

Politianmeldelsen har nu fået Energi Fyn til at reagere, skriver Fyens.dk.

Her er Martin Lippert Lausen nemlig ansat som kommerciel direktør. En stilling han nu er sendt på orlov fra på ubestemt tid.

- Jeg kender ikke sagen, men Energi Fyn kan ikke være forbundet til den slags anklager. Og Martin kan heller ikke fungere ordentligt som leder her i den situation, siger administrerende direktør Bent Agerholm, Energi Fyn til Fyens.dk.

Martin Lippert Lausen forlod jobbet som adm. direktør hos Helia Energisalg i august 2015, men det var først i december 2015, at ejeren Helsingborg Kommune og Öresundskraft opdagede, at der var spekuleret i elpriser og manipuleret med bogføringen. Parterne offentliggjorde dengang et forventet tab på 150 mio. kr. i Helia Energisalg.

Der blev i december igangsat en granskning, som i går blev offentliggjort.

Du kan læse mere om granskningen og politianmeldelsen af Martin Lippert Lausen her.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093