23948sdkhjf

PensionDanmark klar med havmøllepark for milliarder

Der er nu grønt lys til opførelsen af den 18,5 milliarder kroner store off-shore vindmøllepark Beatrice i Skotland. PensionDanmark skyder milliarder i projektet.
Den britiske off-shore vindmøllepark Beatrice, som PensionDanmark er investor i via fondene Copenhagen Infrastructure I og II, er nu klar til opførelse.

Ejerne - Copenhagen Infrastructure Partners (35 pct.), SSE (40 pct.) og SDIC Power (25 pct.) - har netop nået financial close.

Dagens beslutning betyder, at arbejdet med opførelsen af vindmølleparken nu kan gå i gang. Således begynder arbejdet i drifts- og vedligeholdelsesfaciliteten i år, og det samme gør transmissionsarbejdet. Selve offshore-konstruktionen går i gang i 2017. Vindmølleparken forventes at være i fuld drift i 2019.

PensionDanmark har investeret i Beatrice via fondene Copenhagen Infrastructure I og II. PensionDanmarks samlede investering i projektet forventes at blive omkring 2,8 mia. kr. fordelt på ca. 2 mia. kr. via Copenhagen Infrastructure I og ca. 0,8 mia. kr. via Copenhagen Infrastructure II.

- Investeringen i Beatrice er PensionDanmarks første i en britisk off-shore vindmøllepark og vil give vores medlemmer attraktive stabile afkast i en lang årrække. Samtidig bidrager vi til den grønne omstilling og til dansk eksport og beskæftigelse, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Vindmølleparken, beliggende i Outer Moray Firth, Skotland, vil bestå af 84 vindmøller og vil med sine 588MW kunne producere strøm til ca. 450.000 husstande.Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109