23948sdkhjf

Drone fandt det store brud i Viborg

Seneste våben i kampen mod lækket i fjernvarmenettet i Viborg var en drone. Og efter to forsøg, gav flyvningen resultat.
I flere måneder har Viborg Fjernvarme forgæves søgt efter en lækage i fjernvarmenettet. Forskellige våben blev taget i brug: Termografi fra bil, grønt vand i systemet og kunders årvågenhed. Seneste våben i kampen mod lækket var en drone fra firmaet Drone Systems. Og efter to forsøg, gav flyvningen resultat. I denne uge fandt dronen lækagen.

Lækagen var ikke på Viborg Fjernvarmes hovedledning men på en intern ledning hos en af kunderne, hvor to små huller i fjernvarmerøret ledte vand direkte ned i en kloakbrønd.

- Vi kunne se fra luften, at her kunne der være noget galt. Men bruddet var meget svært at se, og vi var meget i tvivl, selv da vi kom ud til stedet. Men da vi løftede et kloakdæksel, flød der en jævn strøm af 48 grader varmt vand direkte ned i kloakken, oplyser Viborg Fjernvarme i en pressemeddelelse.

En vandprøve viste også, at vandet var helt grønt, og da Viborg Fjernvarme lukkede af for vandet til den interne ledning, standsede strømmen af vand i kloakken.

Det viser sig nu, at der løb 40 kubikmeter vand ud gennem de små huller i døgnet. Og det er en stor mængde.

Det kunne have stået på i mange måneder endnu, fordi vandet løb direkte ned i kloakken. I rummet ovenover var der ingen indikationer på brud, ud over at gulvet var lidt rigelig varmt i et rum, som sjældent bliver brugt.

- Vi tror at droneoverflyvning i forbindelse med sporing af lækager er kommet for at blive. Det har vist sig meget brugbart til at komme rundt de steder, vi ikke kan komme med den normale lækagesøgning fra bil, skriver Viborg Fjernvarme.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109