23948sdkhjf

Studstrupværkets kæmpe silo klar til brug

Byggeriet af kæmpe lagersilo er afsluttet. Se videoen af træpillerne, der strømmer ind i siloen.


En kæmpe lagersilo, som kan rumme 65.000 ton træpiller, står nu klar på Studstrupværket. Byggearbejdet har stået på siden juli 2014. I forbindelse med byggeriet af siloen er der også blevet etableret over 800 meter lukket transportbånd, der skal bringe træpillerne fra havnen til siloen og videre ind til kedlen.

Nu ankommer de første træpiller med skib til Studstrupværkets egen havn, og Dong Energy begynder at fylde den store lagersilo op, så brændslet ligger klar til den kommende varmesæson.

- Vi har nu nået en vigtig milepæl i arbejdet på at skaffe en kvart million århusianere fjernvarme baseret på træpiller i stedet for kul. Nu skal vi teste, at transportsystemerne og siloen fungerer, og så skal vi fylde siloen med træpiller, siger Dong Energy's projektleder Lars Lærkedahl, der er ansvarlig for ombygningen af Studstrupværket.

Transportbåndene skal føre træpillerne fra havnen og op på toppen af siloen i 43 meters højde. Herfra bliver de hældt ned i siloen. Der er etableret underjordiske gange til at transportere træpillerne ud af siloen og ind i kedlen via transportbånd.

- Ombygningen af værket fortsætter på højtryk, så vi kan være klar til efteråret som planlagt, siger Lars Lærkedahl.

Dong Energy forventer, at ombygningen af Studstrupværket er afsluttet i løbet af sommeren 2016. Derefter begynder idriftsættelsen, hvor det hele testes, så værket fra efteråret 2016 kan fyre med træpiller i stedet for kul.

Ud over Studstrupværket er Dong Energy på nuværende tidspunkt i gang med at ombygge Skærbækværket ved Fredericia og Avedøreværket ved København, så de tre kraftværker i fremtiden kan fyre med biobrændsel i stedet for kul og gas.

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.119