23948sdkhjf

Milliardomsætning giver solidt fundament for fusion

Med et overskud på bundlinjen på 185 mio. kr. og en rekordstor omsætning er EnergiMidt godt rustet til den kommende fusion.
EnergiMidt har netop offentliggjort et yderst tilfredstillende økonomisk resultat for 2015.

For første gang lå omsætningen på mere end 3 mia. kr., resultatet af den primære drift nåede op på 410 mio. kr., mens koncernen samlet set leverede et overskud på 185 mio.kr. efter skat.

- Vi mærker en stigende aktivitet i samfundet, hvilket påvirker vores forretningsområder positivt. Det ser vi blandt andet gennem et stigende elforbrug. Vi kan også se, at beslutningen om at gennemføre en divisionalisering for et års tid siden var den rigtige. Divisionaliseringen har givet et forretningsmæssigt fokus, der bidrager til fremgangen og årets meget tilfredsstillende resultat, udtaler Bent Kristensen, konstitueret administrerende direktør for EnergiMidt.

Vækst i alle divisioner
I EnergiMidt er der særlig stor tilfredshed over, at 2015-resultatet er sammensat af vækst i alle divisioner.

EnergiMidt Energi har gennem 2015 skærpet sin produktportefølje og består i dag af elhandel, gadelys og energispareaktiviteter. Indtjeningen på elmarkedet har i 2015 været under pres blandt andet på grund af historisk lave elpriser. Alligevel har området løftet indtjeningen ved at optimere på indkøbssiden og fastholde kunderne.
Aktiviteterne i EnergiMidt Forsyning har været stigende sammenlignet med 2014, blandt andet i form af øgede indtægter fra tilslutningsbidrag, og samtidig har elforbruget været svagt stigende.

EnergiMidts division for vedvarende energiproduktion, EnergiMidt Renewables, bidrager til den grønne omstilling gennem investering i vind- og solcelleparker. Divisionen har udvidet forretningen med køb af tre vindmølleparker i Tyskland i 2015 og bidrager ligeledes positivt til EnergiMidts samlede bundlinje. Parkernes elproduktion i 2015 var omtrent 228 mio. kWh, hvilket svarer til 57.000 familiers årlige elforbrug.

EnergiMidt Fiberbredbånd er inde i en meget positiv udvikling med støt stigende tilslutningsprocenter. Nye samarbejdsaftaler har ført til, at EnergiMidt i dag drifter 135.000 fiberbredbåndskunder, hvoraf 68.000 af dem er EnergiMidts egne.

EnergiMidt i topform før fusion
Repræsentantskabsmødet den 12. maj var det sidste møde, inden virksomheden fusionerer med Himmerlands Elforsyning og derved bliver Danmarks tredjestørste energiselskab. Mødet var også skelsættende for formanden for EnergiMidt Holding a.m.b.a., Jens Jørn Justesen, da det var hans sidste som bestyrelsesformand. Fremlæggelsen af rekordregnskabet gjorde, at det var en tilfreds og stolt formand, der efter mere end 14 år leverede stafetten videre til sin efterfølger.

- Det er et rigtig flot årsresultat, vi leverer for 2015. Personligt er jeg meget glad og tilfreds med den forretning, jeg nu giver videre til min efterfølger. Og med et robust fundament som basis for solide økonomiske resultater glæder jeg mig til at gå ind i fusionen med HEF, udtaler Jens Jørn Justesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11