23948sdkhjf

Tyveri af strøm er nu i princippet umuligt

Ny trådløs teknik har gjort Thy-Mors Energis i stand til at finde selv små strømtyverier.
Siden kunderne fik installeret målere med trådløs registrering af forbruget, har det vist sig at være stort set umuligt at stjæle sig til nogle gratis kilowatt uden at blive opdaget.

Senest i begyndelsen af maj, hvor et unormalt tab af strøm blandt de tilsluttede ejendomme til en transformatorstation i Nykøbing Mors førte politiet på sporet af en skunkproduktion.

Teknisk chef hos Thy-Mors Energi, Peter Melgaard forklarer, at selskabet i dag på deres computere kan se, om det teoretiske og i øvrigt normale tab af energi under en transformator er for stort.

- Vi kan dermed se, at der bruges energi uden om målerne hos kunderne og den måler, der sidder ved transformatoren.

Han forklarer, at teknikken er så finmasket, at selv en simpel olieradiator på 1000 watt vil kunne registreres i systemet som unormalt forbrug.

Han siger også, at selskabet kun anmelder et eventuelt strømtyveri til politiet, når det er konstateret, at det ikke er selskabets komponenter, der er fejlbehæftede.

I sagen fra Nykøbing blev en 44-årig mand anholdt og sigtet for at dyrke 69 ulovlige skunkplanter og i den senere retssag vil der også komme krav om erstatning for den strøm, der er brugt uden om måleren på ejendommen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109