23948sdkhjf

Nyt solvarmeanlæg popper op på Djursland

Til Sankt Hans tages et 7.245 kvadratmeter solfangeranlæg i brug på Djursland.
Opførelsen af Trustrup-Lyngby Varmeværks nye solfangeranlæg, der er på 7.245 kvadratmeter blev sat i gang 29. februar 2016 og sættes i drift 24. juni 2016.

De 575 solfangere med en maksimal effekt på 5,1 MW leveres og installeres af Arcon-Sunmark.

Solfangeranlægget betyder, at varmen på varmeværket i fire måneder i sommerhalvåret udelukkende produceres på sol. Det betyder også, at kedlen til træflis i den periode ligger stille og vedligeholdes. Dermed forlænges dennes levetid med godt ti år.

Ifølge beregningerne vil solvarmeanlægget sænke prisen på varme fra 16.000 til 11.000 kroner om året for et standardhus.

- Solvarme i storskala er bæredygtigt både i økonomisk og miljømæssig forstand, og derfor er det et rigtigt valg for os, siger Michael Meldgaard Christensen, driftsleder hos Trustrup-Lyngby Varmeværk.

Gammel industrigrund
Anlægget i Trustrup-Lyngby er opført på en gammel industrigrund, der indtil 2015 husede en minkfoderfabrik. Og netop den type grunde er oplagte til solfangeranlæg, lyder det fra solfangerproducenten.

- Trustrup-Lyngby er et godt eksempel på, at man ved opførelsen af en solvarmeløsning opnår flere positive sidegevinster ud over selve energiproduktionen. Ved at udnytte tidligere industriarealer kan man opføre endda ret store solfangerfelter på steder, hvor mange nok ikke havde forestillet sig, at det var muligt, siger Søren Elisiussen, adm. direktør i Arcon-Sunmark.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078