23948sdkhjf

Havvindmølleparks fremtid vakler

Erhvervslivet i Hvide Sande er bekymret for en stort anlagt havmøllepark og et halvt hundrede potentielle arbejdspladser.
Et halvt hundrede potentielle arbejdspladser står hen i det uvisse i Hvide Sande. Det skriver DR Midt & Vest.

En havvindmøllepark, der blev planlagt ved energiforliget i 2012, kan ende med ikke at blive til virkelighed, fordi der mangler penge. Det bekymrer erhvervslivet.

- Vi er jo bange for, at hvis man stopper processen nu, så når vi ikke at få fastlagt, hvor langt prisen kan komme ned, siger formand for Hvide Sande Service Group, Steen Davidsen.
Møllerne er i politisk modvind på grund af en stor regning fra den grønne omlægning.

- Der er kommet en udfordring med økonomien, og jeg håber at partierne vil være enige med mig i, at der skal komme balance i økonomien, siger energiminister Lars Christian Lilleholt til DR Midt & Vest.

Derfor har han åbnet energiforligt fra 2012 op til forhandling. Det kan betyde, at havvindmølleparken bliver udskudt eller helt sløjfet.

- Jeg forstår godt der er skabt usikkerhed. Derfor er det også helt afgørende for regeringen og mig, at hurtigt får det her afklaret, siger ministeren.

Omlægningen til grøn energi vil ifølge Jyllands-Posten koste 70 milliarder over 10 år.

Men i Hvide Sande ser man i stedet 50 - 60 permanente arbejdspladser, der svæver uvist i vinden.

- Hele området er jo båret af vindmølleindustrien. Der er jo en stor vindmølleproduktion i baglandet, siger Steen Davidsen, formand for erhvervsforeningen Hvide Sande Service Group til DR Midt & Vest.

Energiministeren forsikrer, at udbuddet bliver gennemført, så man får fastlagt en endelig pris på møllerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237