23948sdkhjf

Energiselskab laver driftsoverskud på en kvart milliard

Investeringer og effektiviseringer begynder nu at give udslag på bundlinjen hos østjysk energiselskab.
Energiselskabet Verdo har gennem en årrække foretaget investeringer i både ind- og udland. Det betyder, at Verdo i år kan levere det bedste resultat siden 2012 med et driftsoverskud på en kvart milliard og et resultat før skat på 46 millioner kroner – en forbedring på 52 procent fra året før.

Omkring halvdelen af den 2,2 mia. store omsætning kommer nu fra internationale aktiviteter. Planen er at fortsætte med at investere internationalt og samtidig effektivisere nationalt for at styrke den samlede forretning.

- Med vores internationale investeringer og vores effektivisering nationalt ønsker vi at styrke og fremtidssikre selskabet, siger Kim Frimer, administrerende direktør i Verdo.

Silicium & biomasse
Energiselskabet har de senere år haft vokseværk i udlandet og har i dag afdelinger og selskaber i Danmark, England, Skotland, USA, Norge, Kroatien og Bahrain.

Her er blandt andet datterselskabet Carbon Partners en vigtig del af den voksende koncern. De producerer og handler med karbon til brug i eksempelvis silicium og ferrolegeringer, der blandt andet indgår i solceller, iPhones og stålproduktion.

På trods af et svært marked med vigende efterspørgsel og faldende priser, har Carbon Partners haft fremgang i salget og et stigende overskud.

Også inden for grøn energi og biomasse styrkede Verdo i 2015 sin position. Datterselskabet Verdo Renewables har opbygget et stærkt brand for træpiller og -briketter. Med en markedsandel på 31 procent og en stigning i omsætningen på 74 procent til 244 millioner kroner understreger Verdo sin position som en markant aktør på det britiske marked.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094