23948sdkhjf

Drone skal finde lækage i fjernvarmenettet

Viborg Fjernvarme sender nu en drone ind i jagten på den lækage, der i øjeblikket koster dem 60 kubikmeter vand i døgnet.
Beboerne i Viborgs »fuglekvarter« i den sydvestlige del af byen har muligvis kunnet høre en drone flyve hen over deres kvarter natten til onsdag. Bag den usædvanlige natteflyvning står Viborg Fjernvarme, som natten til onsdag - og eventuelt også i den følgende nat - overflyver fuglekvarteret med en specialbygget drone.

Det gør man for at finde en mystisk lækage i fjernvarmenettet, som siden marts har været lidt af en gåde for fjernvarmeselskabet.

Viborg Fjernvarme taber cirka 60 kubikmeter vand om dagen i fjernvarmenettet. Intensiv søgning efter lækket har afsløret mindre læk hos flere forbrugere, men slet ikke nok til at forklare det store vandspild, så der må være et stort læk et sted i nettet.

- Derfor bruger vi nu den nyeste teknologi og sender sammen med firmaet Drone Systems en termografisk drone i luften for at kunne afdække svært tilgængelige områder. Med dronen kan vi få et fuldstændigt billede af hele nettet i det område, hvor vi taber vand, siger Tom Diget, der er distributionsleder hos Viborg Fjernvarme.

Fuglekvarteret vil blive overfløjet i en højde på 40-50 meter over jorden. Dronen er udstyret med et termografisk kamera, og billederne vil vise alle temperaturudsving under jorden. Derfor er det den bedste metode til at afsløre lækagen. Ud over forhåbentlig at finde lækagen vil optagelserne også give et generelt billede af fjernvarmeledningernes tilstand i området.

Flyvningerne er planlagt i intervaller på 15 minutter. Efter 15 minutter skal dronen ned på jorden for at skifte batteri.

- Dronen er desværre ikke helt lydløs, men vi håber at komme til at forstyrre mindst muligt, siger Tom Diget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095