23948sdkhjf

Verdo certificeres for sin biomasse

Energiselskabet Verdo har netop opnået et globalt kvalitetsstempel, der sikrer, at virksomhedens biomassebrændsel kommer fra bæredygtige kilder.
Sidste år blev Verdo FSC-certificeret og kan altså nu tilføje endnu et anerkendt certifikat til samlingen.

Som et af de første handelsselskaber i verden har Verdo fået et SBP-CoC-certifikat: Sustainable Biomass Partnership-certifikatet er en garanti for, at Verdos træflis og træpiller kommer fra bæredygtige kilder.

Professionelt marked
I Danmark forventes andelen af varme- og elforsyningen, der kommer fra biomasse at stige til 25 % i 2020 ifølge Dansk Fjernvarme og Dansk Energi. Tallet vil stige yderligere i takt med Danmarks ambition om at være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Med den stigende efterspørgsel efter energirigtig og bæredygtig biomasse vokser også nødvendigheden af et professionelt marked, der kan håndtere efterspørgslen.

- Vi ligger helt fremme blandt de bedste, når det drejer sig om biomasse - ikke bare i Danmark, men i hele verden. Den position vil vi holde fast i. Det kræver, at vi ikke bare lever op til kravene om bæredygtighed, men er foran vores konkurrenter, siger Thomas Bornerup, direktør i Verdo Energy.

SBP-certificeringens formål er at fremme og sikre en økonomisk, miljømæssig og social bæredygtig forsyningskæde af biomasse lavet af træ, der bidrager til en lav CO2-udledning.

Et skulderklap
Biomasse er f.eks. træpiller og træflis. For at biomassen er bæredygtig, skal den komme fra resttræ, udtyndingstræ eller affaldstræ fra skove eller plantager med bæredygtig skovdrift.

- Det er et stort skulderklap, at et dansk handelsselskab er det første i verden til at blive certificeret efter SBP-standarden. Med certificeringen kan Verdo dokumentere, at deres SBP-certificerede biomasse stammer fra bæredygtig skovdrift. Samtidig kan Verdo dokumentere CO2-udledningen i forbindelse med fremstilling og transport af biomassen og sikre, at deres kunder får korrekt data til deres grønne regnskaber, siger Michael Jakobsen, Customer Relations Manager hos NEPCon.

Fra den 1. august 2016 er det et krav, at de danske energiselskaber årligt dokumenterer, at deres biomasse stammer fra lovlig og bæredygtig skovdrift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093