23948sdkhjf

Kæmpetransport: Firbenede fundamenter til Wikinger

Blue Water transporterer fundamenter til Wikinger Offshore Wind Farm
Wikinger Offshore Wind Farm bliver etableret i den tyske del af Østersøen. Vindmølleparken består af 70 vindmøller, som etableres på firbenede jacket-fundamenter.

Hvert fundament hamres fast i havbunden med fire store pæle. 41 fundamenter produceres på Lindø, og pælene hertil produceres i Aalborg. Både fundamenterne og pælene transporteres til Sassnitz-Mukran i Tyskland.

Blue Water har i den forbindelse underskrevet en kontrakt, som dækker port handling, stevedoring og agency i både Lindø og Aalborg.

- I Lindø håndterer vi fundamenterne imens Aalborg sørger for pælene, som produceres af Bladt Industries. Både fundamenter og pæle bliver transporteret med slæbebåd, og vi står for at forberede fundamenterne til transport, fastsurring og håndtering af slæbebådene. Vi er også agenter for både pramme og slæbebåde, siger Kim Thygesen fra Blue Water Lindø.

Vindmøllerne bliver installeret af Offshore Windforce (der er et joint venture mellem Boskalis og Volker Wessels). Samlet set vil vindmølleparken kunne generere omkring 350 MW.

De resterende 29 fundamenter produceres i Spanien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094