23948sdkhjf

Danmarks bedste vind-kommune er fundet

9000 elbil-billister ville kunne køre otte gange rundt om jorden på den vindmøllestrøm, der produceres i Danmarks bedste vindkommune.
Over 315.000 kilometer om året. Så langt kan elbilbillisterne i Lemvig Kommune køre på den vindmøllestrøm, der blev produceret i kommunen i 2015.

Lemvig er da også den kommune i Danmark, der er bedste til vindenergi. Det viser nye tal for 2015, Energistyrelsen har offentliggjort.

- Vindenergi har i mange år været højt prioriteret her i kommunen. Det høster vi frugterne af nu, siger borgmester Erik Flyvholm og peger på, at Lemvig var den første kommune i landet, der vedtog en plan for udbygning af vindenergi. Det skete i 1996.

I alt blev der produceret 475 millioner kWh på land i Lemvig Kommune i 2015. Det er 23.000 kWh per indbygger eller 932.000 kWh per kvadratkilometer.

Det giver Lemvig Kommune en førsteplads i Danmark tæt fulgt af Ringkøbing-Skjern. I det hele taget gør vestjyske kommuner det godt. Struer er nummer tre.

Lemvig er også den eneste kommune, der eksporterer lige så meget energi, som den forbruger. Med andre ord. Kommunen bruger kun halvdelen af den strøm, der produceres.

Testområder for vind
Samtidig er Lemvig Kommune Danmarks førende testområde, når det gælder vindmøller. For nylig blev det klart, at en testsite for offshore vindmøller til 500 millioner kroner etableres i Nissum Bredning. Danmarks førende testcenter for landvindmøller ligger ved Høvsøre drevet af DTU Risø har kørt i flere år.

- Vi vil gerne tiltrække førende forskere, virksomheder og aktører i den spændende branche. Den ny testsite for havvindmøllepark ved Nissum Bredning understreger det yderligere, siger Erik Flyvholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078