23948sdkhjf

Biogasanlæg på stribe gør leverandøren stolt

Xergi har leveret tre gange til samme kunde på et år
Madaffald og husdyrgødning bliver nu omdannet til biogas og grøn gødning på biogasanlægget NGF Nature Energy Midtfyn, som blev indviet i fredags. Dermed har leverandøren Xergi leveret tre biogasanlæg til danske NGF Nature Energy på mindre end et år.

De to foregående anlæg er NGF Nature Energy Nordfyn, der blev indviet i januar i år, og NGF Nature Energy Holsted, som blev indviet i august sidste år.

- Vi er virkelig stolte over, at de tre anlæg tilsammen øger den danske produktion af grøn energi med 30-35 millioner kubikmeter biometan om året og samtidig forsyner lokale landmænd med en værdifuld, grøn gødning, siger administrerende direktør hos Xergi Jørgen Ballermann.

Gylle og mad
NGF Nature Energy Midtfyn kommer årligt til at behandle 250.000 tons gylle fra kvæg, svin og mink, 60.000 tons madaffald fra blandt andet supermarkeder og storkøkkener samt 50.000 tons dybstrøelse og energiafgrøder.

Det bliver alt sammen omdannet til dels grøn energi i form af biogas, dels et miljøvenligt gødningsprodukt. Det nye biogasanlæg kommer til at levere 11 millioner kubikmeter biometan hvert år, hvilket svarer til varmeforbruget i 7.000 danske husstande.

Anlægget er forsynet med en stribe topmoderne teknologier, som Xergi gennem en årrække har udviklet og trimmet i forbindelse med etableringen af biogasprojekter, primært i Storbritannien, Frankrig og Sverige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078