23948sdkhjf

Nordjyske aktører i nyt energisamarbejde

Der er tale om den budgetmæssigt største nordjyske klyngesatsning, når fjernvarme, vind og brint slår pjalterne sammen i det nye House of Energy.
Fjernvarmeklyngen FleksEnergi, vindklyngen Hub North, brintorganisationen Hydrogen Valley/Cemtec i Hobro og Erhvervshus Nord i Frederikshavn har sammen med Aalborg Universitet og NordDanmarks EU-kontor indgået en alliance under navnet House of Energy.

Vækst og arbejdspladser til landsdelens energivirksomheder er målet med den nye samarbejdsaftale mellem de seks nordjyske partnere. Ambitionerne er store: ultimativt skal Nordjylland kendes internationalt som et fyrtårn inden for vedvarende energi og sammenhængende energisystemer med det formål at tiltrække investeringer og skabe vækst.

- Energisektoren spiller en både væsentlig og bærende rolle i regionens erhvervsliv, siger Tonny Skovsted Thorup, erhvervschef i Aalborg Kommune.

- Derfor er det en strategisk beslutning i Aalborg Kommune at satse stærkt på at udvikle energiområdet både på erhvervs- og forskningssiden. Vi har en forventning om, at energi som fagområde vil komme til at spille en voksende rolle i fremtidens Nordjylland, og derfor er det også oplagt at indgå et strategisk og målrettet samarbejde med andre vigtige parter, som har samme interesse.

Nordjysk position udbygges
House of Energy skal være med til at udbygge Nordjyllands position bl.a. inden for fjernvarme, vindenergi, brint og brændselsceller.

- De centrale aktører i Nordjylland er med, og det er netop vigtigt for at kunne møde fremtidens udfordringer, at vi har et tæt samarbejde mellem det offentlige, det private og vidensinstitutionerne. For os er det især vigtigt med gode relationer til virksomhederne i regionen. Dernæst skal vi synliggøre de resultater, som de enkelte aktører opnår, og som vi opnår i fællesskab. Det er med til udadtil at sikre en forståelse af regionen som stærk på energiområdet. Vi skal med andre ord sikre et økosystem omkring energi som fagområde, siger dekan Eskild Holm Nielsen fra det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet om ambitionerne for energiklyngen.

Samarbejdet i House of Energy skal bl.a. udfolde sig rent praktisk i form af fælles projektudvikling og internationalisering, virksomhedskontakt, erhvervsfremme og matchmaking samt endelig branding, synliggørelse og fælles arrangementer.

Initiativet er støttet af Vækstforum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078