23948sdkhjf

Nyt underskud hos SE

Omsætningen er status quo, men resultatet er kraftigt forbedret siden 2014 – omend der stadig er røde tal på bundlinjen.
Regnskabsåret 2015 bød på et en fastholdelse af omsætningen på 4,2 mia. kr. og et driftsresultat på 930 mio. kr. for energi- og telekoncernen SE. Det er en forbedring af driften på 305 mio. kr. i forhold til 2014.

Forbedringen skyldes bl.a. forbedret lønsomhed i flere forretningsområder, procesoptimeringer samt en ekstraordinær opkrævning på 120 mio. kr. til vedligehold og fremtidssikring af el-nettet. Det viser SE’s årsrapport, der netop er sendt til repræsentantskabets godkendelse.

SE’s forretning er delt nogenlunde ligeligt mellem energi- og klima-aktiviteter og telekommunikation (Stofa). Begge markeder er i disse år hårdt ramt af faldende priser og stigende konkurrence. Det har medført nedskrivninger hos alle de større selskaber i Danmark, og dermed også hos SE. Selskabet har foretaget ekstraordinære nedskrivninger i vindmølleforretningen på 133 mio. kr., og dermed ender resultatet før skat med et underskud på 38 mio. kr., hvilket er en forbedring i forhold til et tab før skat på 183 mio. kr. i 2014.

- Resultatet er stort set som budgetteret. Et lavprisscenarie præger hele energibranchen, og det har særligt vores vindforretning, SE Blue Renewables, naturligvis også måttet tilpasse sig. Havde vi været nedskrivningen foruden var koncernen kommet igennem 2015 med et positivt resultat før skat på knap 100 mio. kr., siger adm. direktør Niels Duedahl.

Fusion & forventninger
SE kalder årets resultat tilfredsstillende og forventer at levere et driftsresultat på ca. 915 mio. kr. i 2016 samt et positivt resultat før skat.

SE satser på at skabe ny vækst gennem fusioner, partnerskaber og alliancer, og det er forventningen at væksten, som følge af den nuværende markedssituation, i mindre grad vil blive organisk.

Verdo Tele og Sydfyns Elforsyning indgik således strategiske partnerskaber med SE i 2015, og i år forventer virksomheden at kunne gennemføre fusionen med Nyfors a.m.b.a. fra Brønderslev i Nordjylland. Fusionen blev godkendt af repræsentantskaberne i SE og Nyfors i fjerde kvartal 2015 og nu udestår konkurrencemyndighedernes godkendelse.
Læs mere om: SE
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11