23948sdkhjf

NKT Cables henter offshore-ordre på en milliard

Det er Dong Energy, der har placeret den milliard-store ordre hos NKT Cables.
NKT Cables har fået kontrakten på levering af et eksportkabelsystem på 170 km 220 kV AC højspændings-søkabel til havvindmølleparken Hornsea Project One, som er ejet af Dong Energy.

Havvindmølleparken placeres 120 km ud for kysten ved Yorkshire i England og kabelsystemet fra NKT Cables vil forbinde vindmølleparkens centrale kredsløb med højspændingsnettet på land samt de øvrige kredsløb via to offshore-forbindelseskabler.

- Vi har fået endnu en kontrakt på et stort havvindmølleprojekt fra Dong Energy. Det understreger vores position som en betydelig spiller på markedet for levering af kabler til havvindmøller og at vores kunder ser os som en stærk og troværdig partner på disse komplekse projekter. Offshore-markedet er et vigtigt segment i vores Excellence 2020 strategiplan og ordren understreger vores opfattelse af at det rummer attraktive muligheder for os i de kommende år. Samtidig sikrer ordren fuld visibilitet for hele 2017, siger NKT Cables' CEO Michael Hedegaard Lyng.

For NKT Cables vil ordren have en værdi af over 1 mia. kr. Kablet produceres i Køln fra 2017 og vil blive leveret til installation i starten af 2018.

Hornsea Project One vil få en kapacitet på 1,2 GW og bliver dermed verdens første havvindmøllepark over 1 GW og vil forsyne over godt én million boliger i England med el.

Hornsea Project One er NKT Cables’ tredje store offshore projekt i samarbejde med Dong Energy.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141