23948sdkhjf

Danske virksomheder i amerikansk vandalliance

Alliancen mellem danske vandvirksomheder og USA indvies i dag af Ulla Tørnæs. Amerikanerne glæder sig til at lære mere, lyder det fra amerikansk side.
Tørker har altid plaget den amerikanske stat Californien, som man har kunnet se det i bøger som ’Vredens Druer’ og film som ’Chinatown’. Men klimaændringerne betyder, at tørken er ved at blive en mere permanent tilstand, ifølge flere, nylige videnskabelige analyser fra blandt andet Geophysical Research Letters og Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Det vil betyde større problemer med vandmangel, men denne ressourceknaphed kan de danske virksomheder Kamstrup, Aarhus Vand, Applied Biomimetic, Danfoss, Grundfos, Rambøll, Smith Innovation, Skytem, DHI og Leif Koch A/S være med til at afhjælpe. Det er hovedårsagen til, at de nu indgår et samarbejde med californiske kolleger og forsyningsselskaber i Water Technology Alliance (WTA).

Alliancen indvies mandag den 4. april af den danske uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs i forbindelse med konferencen ”Water / More For Less - Sharing knowledge and best practise from the US & Denmark”. Hovedformålet er at dele viden og udvikle nye vandteknologiske løsninger på de problemer, som klimaforandringerne skaber.

Danmark lærer USA om bæredygtig vandhåndtering
I Danmark er man førende i forhold til at håndtere vandressourcerne bæredygtigt og undgå vandspild, så der også er rent drikkevand til kommende generationer. Vandspildet fra boring til forbruger ligger desuden uhørt lavt i sammenligning med mange andre lande, også USA.

Direktør Karen Kubick fra Wastewater Enterprise Capital Improvement Program i San Fransisco ser frem til at "lære mere om vores danske kollegers tilgang til vand”.

- Denne type udveksling af viden giver mulighed for at dele og implementere verdens mest bæredygtige metoder, siger Karen Kubick.

Global Service Line Leader i Rambøll Water Max Halkjær glæder sig til at samarbejde med andre medlemmer i WTA om at bringe innovative løsninger til det vestamerikanske marked.

- Lanceringen af WTA i Californien er en stor mulighed for os for yderligere at komme ind på markedet for integreret forvaltning af vandressourcer, vandbesparelser og energieffektivitet i vandkredsløbet i USA, siger Max Halkjær.

Videndeling fremmer effektivitet og vækst
Dansk tovholder i WTA er Aarhus Vand, der med en lignende alliance i Chicago har været med til at åbne dørene til USA for danske vandteknologi-virksomheder.

- Det skaber vækst og nye, danske arbejdspladser, og det er med til at hjælpe andre lande med at nå deres målsætninger om mindre forurening og mere effektiv brug af vand. Samtidigt får vi selv ny viden og inspiration, der er med til at fremme effektiviteten herhjemme, siger administrerende direktør i Aarhus Vand, Lars Schrøder.

Alliancen etableres med hjælp fra Eksportrådet i Chicago. Desuden støttes alliancen af Industriens Fond, der ser samarbejdet ”som en slags nålestiksoperation i et nøje udvalgt geografisk område”.

- Viser projektet sig at forløbe som ønsket med tæt virksomhedssamarbejde, øget eksport og skabelsen af ny viden, kan projektets metodik overføres til andre brancher og områder, siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142