23948sdkhjf

Multi Køl skruer op for varmepumperne

Trods navnet leverer Multi Køl i Brabrand andet og mere end køling til industrien. - Vi udnytter både den kolde og den varme side, fortæller direktøren om virksomhedens skjulte kompetence.
Multi Køl har i over 30 år leveret køleløsninger til industrien, men i de seneste mange år har et andet segment sneget sig ind i det daglige arbejde, varmegenvinding. Derfor går man nu linen ud og etablerer en helt nye division.

- Vi har været inden for kølebranchen i mange år, men qua at energi nærmest er blevet et navn i sig selv, så har vi valgt at etablere en division for energi, Multi Energi. Her går vi ind og laver løsninger, hvor vi udnytter både den kolde og den varme side af et anlæg, fortæller direktør Bent Møller til Energy Supply og understreger:

- Selvom divisionen er ny er vores arbejde inden for varmegenvinding det ikke. Vi har bare ikke arbejdet så formaliseret med det før.

To sider af samme sag
Det betyder at udover køleanlæg til industrien, så er det i tidens løb blevet til en hel del varmepumper for Multi Køls vedkommende.

- Vi har sikkert lavet 30-40-50 varmepumper. Nu skal vi til at udnytte begge sider. En varmepumpe kan også lave køling. Mange gange har vi kun udnyttet den ene side. Nu skal vi ind og se på: Kan vi udnytte den anden side?, siger Bent Møller og afslører, at der er masser af arbejde at hente på køle-/varmefronten.

- Vi har en del ordrer på anlæg, der skal kunne køle og varme, fortæller han.

Et af de anlæg er installeret hos Aros i Aarhus og hos den nærliggende skøjtebane. Her køler anlægget Aros ned om sommeren, mens den varme, der genereres fra kølingen af skøjtebanen bruges til opvarmning af kunstmuseet om vinteren.

Nu skal konceptet forfines
Med etableringen af den nye division og ansættelsen af to nye energi-medarbejdere er Multi Køl godt rustet til, hvad fremtiden måtte byde på. Og netop fremtiden har Bent Møller store forventninger til.

- Det er spændende. Vi har kontakt til de store leverandører. Nu skal vi forfine konceptet, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094