23948sdkhjf

Öresundkraft skyder trecifret millionbeløb i danske Helia

Et et tab på 156 mio. kroner i 2015 har bestyrelsen i Öresundskraft nu godkendt en kapitaltilførsel på et trecifret millionbeløb til Helia Energisalg A/S.
- Öresundskraft er en finansiel stærk ejer af Helia, med en tydelig og langsigtet målsætning om at udvikle virksomheden. Beslutningen om at stille den nødvendige kapital til rådighed viser at ejeren står bag vores arbejde med at forstærke Helia som en konkurrencedygtig aktør på det danske elmarked og som en attraktiv partner for vores elhandelskunder.

Det siger Helle Damm-Henrichsen, administrerende direktør i Helia Energisalg A/S.

Det var i forbindelse med Öresundskraft årsregnskab for 2015, at der blev rapporteret tab for datterselskabet Helia Energisalg A/S opgjort til totalt 156 mio. kr. Öresundskrafts bestyrelse har derfor godkendt en kapitaltilførsel på op til 170 mio. kroner i Helia.

Årsagerne til tabene udredes i en uvildig granskning som forventes at være klar i løbet af foråret 2016. I forbindelse med dette arbejde har man opdaget at visse kunder er blevet fejlfaktureret og fået større elregninger end berettiget.

- Det er beklageligt. Jeg kan blot fastslå, at det ikke er den kurs Helia ønsker at stå inde for. Vi vil derfor sammen med vores kunder gennemgå regningerne, så vi sikre os, at Helia har levet op til de aftaler, vi har indgået. Skulle vi opdage fejl, vil vi i samråd med kunderne, sørge for at de bliver rettet, siger Hans Norberg, bestyrelsesformand i Helia.

Helle Damm-Henrichsen ser frem mod det strategiske udviklingsarbejde i Helia.

- Kvaliteten af vores rådgivning og de resultater, som vi skaber for vores kunder, er fortsat de vigtigste indikatorer for vores arbejde. Vi har ansat to nye sælgere og en ny økonomi-ansvarlig for at kunne vækste selskabet.

Helle Damm-Henrichsen tiltrådte som adm. direktør for Helia i januar 2016, hvor hun kommer fra en stilling som bredbåndsdirektør ved Trefor.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079