23948sdkhjf

Her er Energikommissionen

Se hvem der udgør den nye Energikommission - og hvad energisektorens parter mener om kommissionen.
Lars Chr. Lilleholt har i dag lanceret regeringens Energikommission sammen med administrerende direktør for Danfoss, Niels B. Christiansen, som skal være formand for kommissionen.

Foruden formanden er Energikommissionen sammensat af otte medlemmer fra forskningsverdenen og erhvervslivet med ekspertise inden for bl.a. finansiering af energisektoren, konkurrencedygtige markeder og fremtidens energisystem. Regeringen har et langsigtet mål om, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler i 2050 og undervejs skal Danmark fortsat være et af de førende lande i den grønne omstilling.

De otte medlemmer er:
  • Per Heiselberg, professor ved Aalborg Universitet
  • Jacob Østergaard, professor ved Danmarks Teknisk Universitet
  • Birgitte Sloth, prodekan ved Københavns Universitet
  • Peter Møllgaard, professor ved Copenhagen Business School
  • Peter Brixen, chefanalytiker hos Muusman
  • Søren Eriksen, Vice President for Schneider Electric
  • Morten Springborg, temaspecialist Carnegie Asset Management
  • Marianne Dahl Steensen, adm. direktør for Microsoft Denmark

Energikommissionen forventes at offentliggøre anbefalinger til dansk energipolitik primo 2017.

Dansk Energi: Danmark har brug for nye energipolitiske svar
- Vi er blandt verdens bedste til at gøre vores strøm grønnere med vind, sol og biomasse. Men Danmark udnytter ikke den stadigt grønnere strøm til varme i vores huse eller i vores transport.

Sådan lyder Dansk Energis kommentar til den nyudnævnte energikommission, hvis vigtigste opgave i følge Dansk Energi bliver at belyse, hvordan den samlede energipolitik tilpasses og sikrer, at Danmark bliver langt bedre til at anvende og eksportere strøm.

Dansk Fjernvarme, Danva og Dansk Affaldsforening
- Man forpasser en chance for at se på sammenhængen i forsyningssektoren med ensidigt fokus på energi og teknologi med ny kommission, mener de tre brancheforeninger fra forsyningssektoren Dansk Fjernvarme, Danva og Dansk Affaldsforening. Energikommissionen burde være en forsynings-kommission, lyder det.

Ikke desto mindre glæder Dansk Fjernvarme sig over at have fået plads i den følgegruppe, der skal fungere som videnbank for kommissionen.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med resten af følgegruppen og klæde Energikommissionen på om Danmarks fremtidige energipolitik, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Dansk Byggeri: Byggeriet godt repræsenteret
Det er ofte blevet fremført, at bygninger forbruger 40 procent af den samlede energi i Danmark. På den baggrund har Dansk Byggeri sammen med den øvrige byggebranche presset på for at få en plads i kommissionen.

- Det har været vigtigt at få et komplet kommissorium, som også sikrer, at bygninger og energieffektivitet bliver drøftet som en del af løsningen. Vi skal have undersøgt, hvad der betaler sig bedst, og omstilling af bygningerne til mindre energiforbrug eller nye energikilder bør være en del af svaret, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, som med udpegning af professor Per Heiselberg, Aalborg Universitet, finder byggeriets tilgang til problemstillingerne godt repræsenteret i kommissionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218