23948sdkhjf

Blåstempling af biogassen fra Holsted

Nature Energy har nu bevis på, at biogassen fra selskabets anlæg i Holsted er bæredygtig. RED certificeringen er i hus.
Nature Energy er blandt de første danske biogasproducenter, der kan fremvise den anerkendte EU Red standard på biogas.En certificeringen, der kun gives til biogasanlæg, der kan dokumentere, at produktionen sker på basis af bæredygtige biomasser – dvs. deciderede affaldsprodukter.

Derfor har Nature Energys anlæg i Holsted nu hentet certificeringen, men det bliver ikke det sidste.

- Vi er rigtig glade for certificeringen. Den er ikke en, man kommer sovende til, men med vores generelle professionalisering af biogasproduktionen er det klart, at det er en vi skal have i hus, og vi stræber nu efter at få Nature Energys øvrige 3 anlæg certificeret, fastslår adm. direktør hos Nature Energy, Ole Hvelplund

Det er danske Wing Consult A/S med basis i Herning, der har bistået Nature Energy i certificeringsprocessen.

Bidrag til transportsektoren
Fordi biogassen fra selskabets anlæg i Holsted er et såkaldt 2. generations biobrændsel indgår det også i brændstofforordningen i EU.

- RED-certificeringen er værdifuld for os af særligt to grunde: vi kan tilbyde vores erhvervskunder en dokumenteret bæredygtig energi, som for mange har kontant værdi i markedet. Og vi kan i vores samarbejde med landbrug og industri bidrage positivt til de store udfordringer i transportsektoren. EU stiller krav om 10% fornybar energi i transportsektoren i 2020, og det kan den certificerede biogas understøtte, siger adm. direktør i Nature Energy Ole Hvelplund og tilføjer:

- Der tales herhjemme også om halmbaseret bioethanol som en løsning. Men den ligger altså ikke lige om hjørnet, hverken politisk eller økonomisk. Vælger vi derimod at bruge bare 1/3 af den danske halm, den del som i dag nedpløjes, i biogasanlæggene og videre i transportsektoren, kan vi nå EU målene her og nu og bibeholde fleksibilitet i vores energiforsyning.

Biogas anvendes allerede i transportsektoren, men med et RED-certifikat oveni, kan brændslet dokumenteres som reelt bæredygtig.

Som nævnt arbejder Nature Energy også på at få certificeret yderlige tre anlæg. Hvornår det sker, er der ingen konkret dato på.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125