23948sdkhjf

Bornholm vil udnytte Østersøens nye vindfelter

Synlighed, netværk og Rønne Havns strategisk gode placering for de kommende logistiske opgaver skal gøre vind- og offshoreindustrien opmærksom på de værdiskabende elementer, som øen råder over.
Energi og offshorefelter er to nøgleord, som Rønne Havn arbejder meget med for tiden. Her ligger et stort potentiale for vækst på Bornholm. Her ligger et muligt grundlag for at skabe flere aktiviteter på solskinsøen.

- Havnens fornemste opgave er at skabe udvikling på Bornholm, siger havnens administrerende direktør, Thomas Bendtsen. Selv er han ikke bornholmer. Han er opvokset i Jylland og har tilbragt det meste af sin erhvervskarriere i Mærsk-koncernen og i Copenhagen Malmø Port, indtil han i 2011 sagde ”ja” til jobbet på Bornholm.

Det har han ikke fortrudt. Bornholm er en fantastisk ø, og Thomas Bendtsen mener også, at øen har fantastiske muligheder for at udnytte de mange vind- og offshoreprojekter, der er planlagt i Østersøen.

- Alle de potentielle projekter ligger rundt omkring Bornholm. Vi ligger lige i det logistikmæssige tyngdepunkt. Det arbejder vi på at udnytte, siger han.

- Vi ved, hvor projekterne er. Vi arbejder på at gøre os synlige; men det kan nogle gange være svært at forklare andre, hvad Bornholm for eksempel gør på offshoremessen EWEA i Berlin; men vi er her for at skabe kontakter og sprede det glade budskab om, at Danmarks syvendestørste havn ligger på Bornholm, og lidt efter lidt har branchen da også fået øje på os, siger han.

- Vi har en fantastisk infrastruktur på Bornholm. Infrastrukturen skal jo servicere et helt samfund med alt, det har brug for. Vi har havn, en lufthavn og et sygehus med helikopterplads. Vi har en meget kort rejsetid til mange af de nye offshore- og vindfelter. Så jo, omverden bliver mere og mere opmærksomme på vores kvaliteter - og det gælder også vind- og offshoreindustrien.


LÆS hele historien i Magasinet Offshore - GRATIS

FAKTA OM RØNNE HAVN

Mere end 3.000 skibsanløb.
Færger til Ystad, Køge og Sassnitz.
Danmarks næststørste krydstogthavn.
Samlet godsmængde over 1,4 mio. ton i 2015.
1,5 millioner passagerer årligt.
345.000 biler årligt.

En analyse viser, at 1.850 personer direkte eller indirekte lever af Rønne Havn.
Rønne Havns aktiviteter bidrager med 4,1 mia. kr. til det bornholmske ”nationalregnskab”.
Årligt passerer mere end 60.000 skibe forbi øen.
Østersøen er udset som et af de områder, hvor der vil ske en vækst i opstilling af vindemølle-parker.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063