23948sdkhjf

Med snuden i sporet

Munk Energy er i topform efter et par udfordrende år i solcellebranchen. Omsætningen er mere end fordoblet i 2015 og den udvikling ser ud til at fortsætte.
Virksomheden Munk Energy holder til i en undseelig bygning på havnen i Aalborg. Regnskabet for 2014 var resultatmæssigt også en undseelig størrelse med et minus på 1.061.579 kr.

Men her hører undseeligheden også op.

Regnskabet for 2015, der ligger klar om 14 dage, er af en helt anden kaliber end i 2014, og selvom virksomheden har indgået partnerskab med Bolind A/S om installering og montering af større solcelleanlæg hos boligselskaber og kollegier, er man åben over for nye samarbejder med samme styrke.

- Vi kommer ud med sorte tal på bundlinjen og så er omsætningen mere end fordoblet sidste år, mens langt de fleste af vores konkurrenter er bukket under, fortæller administrerende direktør Andreas Nyeboe Munk hos Munk Energy, hvis fremtid byder på nye samarbejder, større markanlæg og energy-storage.

Ærlighed & Tillid
Årsagen til den markante fremgang i både top og bund skyldes øget fokus og ærlighed.

- Det gælder om at holde snuden i sporet, når man er en virksomhed som vi er, med store projekter og forholdsvist få ansatte. Et salg til boligforeninger tager tid, ideen skal modnes hos både foreningen og beboerne. Der skal analyseres på både tilbagebetalingstid og forbrug. Vi må tro på at den sti vi har valgt er den rette, siger Andres Nyeboe Munk og tilføjer:

- Og så har vi skyndt os langsomt. Vi har valgt at satse på vejledning frem for et hurtigt salg. Hvis det ikke er økonomisk fornuftigt for kunden, så vil vi ikke være med, til gengæld er vi 100 procent klar, når kunden kan spare penge på solenergi - og sådan er det heldigvis i langt de fleste tilfælde, forklarer han.

Den rigtige ende af markedet
Når Munk Energy går til en opgave er det derfor forbundet med en vis portion ærlighed. Det kan koste opgaver, men det er Andreas Nyeboe Munk helt på det rene med.

- Vi vil gerne konsolideres i den rigtige ende af markedet via fortsat vækst. Men hvis en opgave er økonomisk ufornuftig for kunden, så siger vi det højt, fortæller Andreas Nyeboe Munk.

Og ærligheden rækker længere end det. Når det kommer til installering af anlæggene så foretrækker Munk Energy at gøre det selv. Det handler ikke om mangel på tillid til andre.

- Vi har erfaret at det er meget nemmere at forholde sig til og gøre noget ved fejl på egen side af bordet. Det skaber en tryghed for kunderne at det er os der styrer forløbet fra ide til tilslutning og kontrol,understreger Andreas Nyeboe Munk.

Hårde år
Munk Energy har - sammen med resten af branchen - været gennem et par hårde år, og resultatet for 2013 og 2014 er tydelige beviser her for. De politiske landevindinger inden for solenergi i Danmark har haft stor betydning for udviklingen.

- Vi har lavet en pipeline tre gange og er slået tilbage tre gange. Nu satser vi på Skandinavien, hvor udviklingen er på forskellige niveauer i de forskellige lande. På den måde står vi stærkere, siger Andreas Nyeboe Munk.

I Danmark går man efter nye samarbejder og nye nicher. I Sverige søger man efter en partner med en betydelige bygningsmasse.

- Vi har allerede haft et par møder med potentielle samarbejdspartnere i Sverige, men vi er langt fra på plads endnu. I Norge har vi allerede fundet en samarbejdspartner og vi har leveret til flere projekter, men de er stadig langt bagud, når det kommer til solenergi. Det kan blive interessant, men der er ikke nok volumen på solenergi i Norge endnu. Vi er der for at være et skridt foran, understreger han.

I 2013 indgik Munk Energy i et partnerskab med boligselskabernes største fælles indkøbsforening, Bolind A/S. Det har i 2015 resulteret i indvielsen af mange store solcelleanlæg på boligforeninger og kollegier.

- Vi mærker stadig en øget efterspørgsel på den type anlæg. I øjeblikket er vi ved at sætte 5 anlæg i Bolind-regi op i København og på Sjælland, fortæller Andreas Nyeboe Munk,

Markanlæg & Storage
Kigger Andreas Nyeboe Munk i krystalkuglen, så byder fremtiden på flere anlæg i Bolind-regi, men også på andet og mere end det.

Virksomheden barsler med en helt ny type anlæg i MW-størrelsen, og så har markanlæggene sneget sig ind i planlægningen, fortæller Andreas Nyeboe Munk, der forventer et markant skifte i, hvordan man tænker solenergi.

- Jeg tror på, at storage og batterier i løbet af de næste par år vil ændre solcellebranchen igen. Teknologien er der, men det er endnu for dyrt. Storage bliver det næste store skridt for solcelle-firmaerne, slutter han.

Fakta

Munk Energy har 10-15 ansatte.

Solcellepanelerne fra Munk Energy er fra Astroenergy og produceres i Tyskland.

I 2015 indviede Munk Energy og Bolind blandt andet et 280 kWp solenergianlæg på taget af Grønjordskollegiet på Amager og et 12,5 kWp på Fællesvaskeriet ved boligforeningen Nødebohave i Fredensborg.





Artiklen er en del af temaet Chef i tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109