23948sdkhjf

Skidt olie- og gas-år for Rambøll

Koncernen bliver større og større, og omsætningen voksede med næsten en tredjedel i 2015. Men indtjeningen er gået den anden vej påvirket af olie- og gasforretningen og nedskrivninger.
Med 2.265 nye kollegaer voksede Rambøll Gruppen i 2015 til over 13.000 medarbejdere. Virksomheden øgede samtidig sin omsætning til tæt på 10,6 milliarder kroner, men driftsresultatet blev næsten halveret.

Ifølge koncernchef, Jens-Peter Saul, er det kombinationen af et skidt år for olie- og gasforretningen samt nedskrivninger på få store byggeriprojekter, der er årsag til den lavere bundlinje.

Han beskriver 2015 som ” et udfordrende år med en skuffende driftsmarginal ”, men stempler alligevel regnskabsåret som acceptabelt på grund af forbedringer i den underliggende forretning og en positiv udvikling i flere nøglemarkeder.

- Vi har afsluttet 2015 med en fremragende cash performance. Vi er en kapitalstærk virksomhed med en ægte global platform for fremtidig vækst. Med et konstant fokus på at forbedre servicen til vores kunder og udvikle eksisterende kompetencer er vi godt rustet til et udfordrende 2016 og til at udnytte de muligheder, der opstår globalt, siger Jens-Peter Saul.

Opkøb sikrer 100 nye projekter
Væksten i medarbejderstaben skyldes ikke mindst købet af den amerikansk-baserede globale konsulentvirksomhed Environ, som pr. 1. januar 2015 tilførte Rambøll omkring 1.500 nye medarbejdere.

Med opkøbet træder Rambøll ind i den globale top 10 for miljørådgivning og kommer et stort skridt nærmere en global tilstedeværelse.

Opkøbet ledte til etableringen af to nye internationale forretningsenheder inden for Vand og Miljø, som i 2015 begge leverede resultater i tråd med forventningerne.

- Vi bringer nu vores traditionelle Rambøll-ydelser til vores nye Environ-kunder og Environs kompetencer til vores nordiske hjemmemarkeder. På nuværende tidspunkt har vi sikret mere end 100 nye projekter ved at forene kræfterne, siger Jens-Peter Saul.

Banebrydende projekter på verdensplan
På tværs af markeder sikrede Rambøll sig i 2015 flere banebrydende projekter verden over. I Danmark er det ikke mindst totalrådgivningen på Novozymes’ nye innovationscampus i Lyngby og planlægning og design af den nye Nordhavnstunnel i København.

I Asien-Stillehavsområdet skal Rambøll for Asian Development Bank udvikle forslag til løsninger, der kan styrke klimatilpasningen og mindske udledningen af CO2 i seks asiatiske storbyer.

I Mekka i Saudi-Arabien har Rambøll vundet, hvad der bliver et af verdens største fjernkølingsprojekter, som er et af flere initiativer, der skal gøre rejsen mere komfortabel for de mange pilgrimme under den muslimske pilgrimsfærd Hajj.

I Montreal i Canada er Rambøll valgt som uafhængig rådgivende ingeniør på en ny bro over St. Lawrence-floden, som er et af Nordamerikas største igangværende infrastrukturprojekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11