23948sdkhjf

Sort-ænder og minister udskyder udbuddet af kystnære havmølleparker

Ny undersøgelse om Sejerø Bugt havvindmøllepark udsætter udbuddet.
Forskere fra Århus Universitet har sammen med konsulentfirmaet Niras revurderet miljøundersøgelserne for en eventuel havvindmøllepark i Sejerø Bugt. De involverede eksperter er kommet frem til det resultat, at det ikke kan udelukkes, at der kan være en påvirkning af havvindmølleparken ind i det nærtliggende fuglebeskyttelsesområde, som har sortænder på udpegningsgrundlaget.

Energistyrelsen offentliggjorde i december VVM-redegørelsen for Sejerø Bugt Havvindmøllepark, som konkluderede, at projektet kunne gennemføres på et indskrænket område og med visse afværgeforanstaltninger.

Af hensyn til sikkerheden for de allerede udarbejdede konklusioner i miljøundersøgelserne af en eventuel havvindmøllepark i Sejerø Bugt og af hensyn til øvrige igangværende sager bestilte Energistyrelsen en tredjepartsvurdering af den metode, som blev anvendt i VVM-redegørelserne.

Da sagen har forsinket tidspunktet for, hvornår Energistyrelsen kan offentliggøre de endelige udbudsbetingelser, og dermed hvor lang tid byderne har til at forberede en budpris, har energi-, forsynings- og klimaministeren besluttet at udskyde fristen for bud til den 4. maj, indtil konsekvenserne er afklaret.

Konklusionerne fra begge ekspertgrupper ligger tæt på hinanden, men er landet på hver sin side i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt fuglebeskyttelsesområdet vil blive påvirket eller ej. Danmark er underlagt EU’s Habitatdirektiv, og reglerne om Natura 2000 foreskriver, at forsigtighedsprincippet tages i anvendelse, når der er tvivl om udfaldet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08