23948sdkhjf

Store emner og store kræfter

R&D er blandt verdens førende inden for testsystemer til den tunge industri. Kunderne findes i vindindustrien, olie & gas og flyindustrien.
Vindmølle-naceller og olierør udsættes for helt utrolige kræfter ude på havet. Et solidt testsystem, der kan simulere strabadserne ude på havet, er derfor guld værd for producenterne, når der skal findes fejl på de nyudviklede produkter. Østjyske R&D har efterhånden stor erfaring med nogle af markedets mest komplicerede testbænke.

- Vi er fokuseret på heavy duty-testsystemer. Det er de store emner og kræfter. Vi har haft meget fokus på vind, men er også i gang i flyindustrien og olie- & gas-industrien. Det er selvfølgelig forskellige industrier, men de er sammenlignelige, fortæller business manager Peter Kattai Ulrikkeholm.

Ingeniørvirksomheden har 100 ansatte, og i peak-perioder arbejder op mod 30 mand på udvikling og konstruktion af testsystemer. Dermed bliver de store testbænke et stadig vigtigere forretningsområde for virksomheden.

- Tidligere var vi et rent mekanik- og ingeniørhus. Men med tiden har vi fået en stor bredde af kompetencer, og med testbænkene går vi langt i værdikæden; fra salg, til projekthåndtering, mekanisk konstruktionsberegning, laver fundamenter, styringer, software, hydraulisk systemdesign, indkøb af hydraulik, elfortrådning, installation og service, forklarer Peter Kattai Ulrikkeholm.

Vindmølleindustrien har traditionelt været en vigtig aftager af testbænke fra R&D, og særligt inden for havvindmøller har man haft succes med levering af en væsentlig del af de testbænke, der er opstillet på verdensplan. Derudover har man søgt andre lignende industrier, hvor der også arbejdes med store emner i hårdt belastede miljøer, og her har olie- og gasindustrien og senest flyindustrien ligget lige for.

Rent geografisk satser R&D på nære tunge industrinationer som Tyskland og Storbritannien, men der kigges også mod USA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111