23948sdkhjf

Erhvervslivet raser over værdiløse energisyn

Spild af penge, tid og ressourcer, lyder meldingen
Det er spild af penge, tid og ressourcer. Erhvervslivets kritik af et nyt obligatorisk energisyn for Danmarks omkring 500 største virksomheder er hård, skriver Finans.

- Når vi ringer rundt til vores medlemmer, svarer fire ud af fem, at energisynet er en død omkostning, som de ikke regner med at få noget ud af, siger Søren Büchmann Petersen, energipolitisk chef i Dansk Erhverv.

Energisynet indebærer, at virksomhederne skal betale for, at eksterne energikonsulenter laver en rapport, der viser, hvordan den dyre energi bruges. Men det er noget, som virksomhederne udmærket er klar over, lyder det hovedrystende fra industriens interesseorganisation, DI.

Mens erhvervslivet giver det nye energisyn dumpekarakter, mener klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt, at det er værdifuldt for virksomheder at have fokus på deres forbrug og energiregning..

- Vi er naturligvis opmærksomme på, at det ikke skal være byrdefuldt at være virksomhed i Danmark, men reglerne om energisyn udspringer fra EU-regler, som alle EU-lande skal følge, siger han til Finans.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078