23948sdkhjf

Energiministeren vil have sænket PSO-afgiften

Lars Christian Lilleholt (V) mener, at PSO-afgiften er blevet for høj. Det forringer konkurrenceevnen.
Den såkaldte PSO-afgift, der finansierer den grønne omstilling i Danmark, er for høj.

Det mener energiminister Lars Christian Lilleholt, som i mandagens udgave af Børsen slår til lyd for, at afgiften justeres.

Derfor vil han tage fat i partierne bag energiforliget i 2012 og diskutere, om der er politisk opbakning til en ændring.

- Den samlede regning for den grønne energipolitik er blevet for stor. Jeg vil tage initiativ til, at vi får en snak om det både i forligskredsen og bredt i Folketinget.

- Min og regeringens holdning er, at regningen er blevet alt, alt, alt for stor, siger han til avisen.

PSO-afgiften lægges oven i elregningen og fungerer i princippet sådan, at hvis elprisen går ned, går PSO-afgiften op. Og da elprisen er blevet lavere de senere år, er afgiftsprovenuet steget en hel del.

En ny beregning fra Energistyrelsen viser, at afgiften i perioden fra 2016-2020 vil indbringe 38,7 milliarder kroner mod de 23 milliarder kroner, man forventede i 2012.

Det er selvfølgelig positivt for den grønne omstilling, men prisen betales af elforbrugerne og energitunge virksomheder, der betaler dyrere for strømmen end deres konkurrenter i udlandet.

Lars Christian Lilleholt udelukker ikke, at det kan betyde en genåbning af energiaftalen, men det er nogle partier ikke interesserede i.

For eksempel afviser Radikale og Enhedslisten ifølge Børsen ideen, ligesom SF og Konservative giver udtryk for, at man ikke er interesserede i at forringe vilkårene for den grønne omstilling.

Dansk Folkeparti foreslår til gengæld, at man udskyder opførelsen af vindmølleparken Kriegers Flak et par år, og Socialdemokraterne er også villige til at se på, hvordan man kan hjælpe erhvervslivet.

PSO-afgiftssystemet er blevet underkendt af EU-Kommissionen, og derfor skal et nyt system være på plads inden nytår.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078