23948sdkhjf

By i chok over varmeregning

18. januar underskrev kraftvarmeværk en tilslutningsaftale med Aalborg. Nu vil de gerne ud af den.
For blot seks uger siden skrev bestyrelsen for landsbysamfundets kraftvarmeværk under på en aftale med Aalborg Fjernvarmeforsyning. Forbrugerne i Ferslev og Ellidshøj skal fra 1. juli kobles på Aalborgs fjernvarmenet. Dermed gik en 15 år lang drøm i opfyldelse for lokalsamfundet om at komme under Aalborg Varmes vinger og være sikret en stabil og lav varmeregning. Men med de nye stigninger står forbrugerne i Ferslev og Ellidshøj i en situation, hvor de har udsigt til en markant højere varmeregning frem for en lavere.

Det får dem nu til at overveje at trække sig ud af aftalen med Aalborg Kraftvarmeforsyning.

Onsdag blev Jeff Porsborg-Smith, formand i bestyrelsen for Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk, ringet op af direktør i Aalborg Forsyning, Søren Geis Kjeldsen.

Et overophedet mareridt
- Pressemeddelelsen var ikke sendt ud endnu, fortæller Jeff Porsborg-Smith, der husker, at direktøren præsenterede nyheden som ”ubehagelig og usædvanlig”.

Selv betragter han den markante stigning i varmeregningen som en gedigen mavepuster for det lille landsbysamfund - drømmen om billig varme har ganske enkelt udviklet sig til et økonomisk overophedet mareridt.

Siden beslutning om tilkobling 1. juli har kraftvarmeværkets forbrugere knoklet for at betale den sidste gæld af. Regningerne er steget med 2500 kroner over et år for at nå målet.

- Men det gjorde vi, fordi vi vidste, at det ville ændre sig, når vi blev koblet på Aalborgs ledningsnet, fortæller Jeff Porsborg-Smith, der ganske enkelt ikke føler, at den fremtid, han overtalte forbrugerne i sit lille lokalsamfund til at sige ja til sidste år, ligner den, de står i her og nu, hvor regningerne er steget med yderligere 23 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125