23948sdkhjf

Rekordår hos Xergi

Leverandør af biogasanlæg Xergi brager igennem i 2015. Omsætningen steg med 32 procent.
En af Europas førende leverandører af nøglefærdige biogasanlæg Xergi lander solidt resultat for 2015.

Xergi forøgede i 2015 omsætningen med 32% til 411 mio. kr. mod 311 mio. kr. i 2014. Samtidigt lykkedes det Xergi at realisere et stærkt positivt resultat, hvoraf en andel på 9 mio. kr. indregnes i Schouw & Co. koncernens regnskab under resultat efter skat fra associerede virksomheder og joint ventures.

Det er den stærke projektportefølje, der har medført det gode resultat.

Xergi forventer i 2016 at færdiggøre forhandlinger af ordrer på biogasprojekter i flere lande, men tidspunktet for projekternes realisering vil blandt andet afhænge af myndighedsbehandling og finansieringstilsagn. På den baggrund forventer Xergi i 2016 at realisere et højt aktivitetsniveau, men dog med et lavere resultat end i 2015.

Schouw & Co. har i dag sammen med Hedeselskabet et fifty/fifty-ejerskab af Xergi.

Årets gang
Xergi har de seneste år investeret tungt i teknologiudvikling og i etablering af en betydelig kunde- og projektportefølje, dels gennem bearbejdning af det danske marked, dels gennem en fortsættelse af sin tilstedeværelse på markederne i Frankrig og Storbritannien.

I 2015/2016 afleverede Xergi tre store biogasanlæg i Danmark, hvor gassen opgraderes og leveres til det danske naturgasnet. I det forløbne år har Xergi endvidere bygget to biogasanlæg i Frankrig, hvoraf det ene aktuelt er Frankrigs største, to biogasanlæg i Storbritannien, til henholdsvis organisk affald og energiafgrøder, samt et biogasanlæg i Sverige, hvor kildesorteret husholdningsaffald omdannes til gas, der opgraderes til metan og anvendes i transportbranchen.

Xergi har hovedkontor i Støvring ved Aalborg og opererer primært på markederne i Europa og USA.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125