23948sdkhjf

Aalborg Energikoncern overvejer elkedel

Bestyrelsen i Aalborg Energikoncern besluttede i går at sætte gang i arbejdet med at etablere en elkedel på Nordjyllandsværket, som gerne skal tages i brug ved årets udgang.
En enig bestyrelse i Aalborg Energikoncern besluttede i går at se nærmere på de muligheder og den fleksibilitet en såkaldt elkedel ville give i forhold til fjernvarmeproduktionen på Nordjyllandsværket.

Helt konkret vil en elkedel give Aalborg Varme A/S mulighed for at producere fjernvarme baseret på el. Elkedlen betyder således at fjernvarmeproduktionen bliver væsentligt mere fleksibel i forhold til elmarkedet, idet Aalborg Varme A/S ved lave elpriser kan fremstille fjernvarme omkostningseffektivt på elkedlen og omvendt i perioder med høj elpris kan øge kraftvarmeproduktionen på Nordjyllandsværket. Særligt i den seneste periode, hvor markedet har været kendetegnet ved ekstraordinært lave elpriser, kunne en sådan elkedel være en god løsning.

- En elkedel vil både give os mulighed for at lagre energien i varmt vand, når Nordjyllandsværket producerer overskudsstrøm, og den giver mulighed for at producere varme baseret på el, når elprisen på markedet er lav. En elkedel kan derfor skabe en fleksibilitet, som ganske enkelt giver os bedre muligheder for at producere varmen så billigt som muligt, siger Lasse P.N. Olsen, bestyrelsesformand i Aalborg Energikoncern.

Elkedlen kommer samtidigt til at spille en væsentlig rolle i driften af fjernvarmenettet i Aalborg, da den i praksis vil fungere som en reservelastenhed. Elkedlen vil dermed kunne bruges som reserveanlæg ved udfald af én eller flere af de store varmeleverandører, der udover Nordjyllandsværket, også tæller affaldsforbrændingen Reno Nord, samt Aalborg Portland. Samtidig vil elkedlen være en væsentligt bedre løsning som reservelastenhed i forhold til miljøet, da el som energikilde er markant bedre for miljøet end eksempelvis olie eller gas.

- Vi har nu truffet en principbeslutning om, at en elkedel er en af de teknologier, vi satser på på den helt korte bane. Vi har derfor bedt vores rådgivende ingeniører om at udarbejde en analyse og et konkret projektforslag på en 60-80 MW elkedel. Når det er klart vil bestyrelsen træffe en endelig beslutning, afslutter bestyrelsesformanden.


Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094