23948sdkhjf

Borgmester: Energirådgivning har svigtet

At borgerne kommer til at betale 2.000 mere om året i varme, kommer bag på borgmesteren i Aalborg, der nu langer ud efter rådgivningen.
Da Aalborg Kommune i juni sidste år betalte 725 millioner kroner for Nordjyllandsværket, var håbet blandt andet at kunne imødekomme prisstigninger på varmeregningen.

I dag kan borgere i kommunen så konstatere, at de i snit kommer til at betale omkring 2.000 kroner mere om året med virkning fra april.

Den udvikling kommer bag på borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der mener, at rådgivningen i forbindelse med købet har været mangefuld.

- Vi fik jo lavet en lang række forskellige scenarier i forbindelse med købet, og de var alle sammen positive. Man må bare sige, at rådgivingen har svigtet, siger han til DR Nordjylland.

Både bestyrelse og borgmester begrunder prisstigningen med faldende indtægter i forbindelse med slag af elektricitet.

- Strømprisen har ændret sig markant, i nedadgående retning. Jeg er rigtig ærgerligt over, at man er nødt til at sætte prisen op, siger Thomas Kastrup-Larsen.

I den anden side af byrådssalen frem pointerer den konservative rådmand Thomas Krarup, at man her var klar over risikoen.

- Det her er netop, hvad vi fra borgerlig side advarede om kunne ske, inden kommunen besluttede at købe Nordjyllandsværket for over 700 millioner kroner, siger han.

Med prisstigningen går Aalborg Kommune fra at have de billigste priser på fjernvarme til nu at være nummer fire blandt de seks store danske byer Odense, Esbjerg, Aarhus, Randers og København.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094