23948sdkhjf

Vedvarende Energimesse vokser frem af den jyske muld

I en tid hvor messer kæmper en brav kamp for tiltrække både udstillere og besøgende – kæmper manden bag Vedvarende Energimesse en brav kamp for at skabe et helt nyt forum i og for den danske energisektor.
Bjerringbro hallernes gule mursten skal til sommer danne rammerne om Vedvarende Energimesse. En messe, der nærmest er poppet op af den midtjyske muld – eller i hvert tilfælde ud af hovedet på Michael Hvitfeldt, der sammen med otte andre passionerede energifolk knokler for at få det hele til at spille inden den 2.- 4. juni 2016.

- I sommeren 2015 var jeg på Sjælland hos nogle samarbejdspartnere og her blev jeg spurgt, hvorfor der ikke var nogen messer inden for vedvarende energi i Jylland. Dette spørgsmål tog jeg med hjem. Jeg kontaktede både Nordisk Folkecenter, Vedvarende Energi og Danske Solcelleforening, som efterfølgende opfordrede til at vi stykkede en messe sammen, fortæller Michael Hvitfeldt, der tog opfordringen og udfordringen op.

- Jeg gik til Bjerringbro Idrætspark, for at forhøre om muligheden for at lave en messe der. Der har efterfølgende været opbakning til dette fra flere virksomheder, som ønsker at være behjælpelig med deres viden i forbindelse med arrangering af messen, fortæller han.

Dermed var de første spæde skridt på vejen mod Vedvarende Energimesse taget.

Forventninger til messen
Den nye messe for vedvarende energi er slået stort op. Inden for er der plads til 93 udstillere, mens der uden for er plads til ikke mindre end 148. Og Michael Hvitfeldt forventer da også, at der bliver fyldt godt op i messehallerne – af både udstillere og besøgende.

- Vi håber på over 100 udstillere og vores forventning til besøgstallet er at det kommer til, at ligge over 15.000. Set ud fra hvad der kommer af besøgende til forbrugermesserne og Hestemarkedet i byen, skulle det på ingen måde være umuligt af nå det tal, siger Michael Hvitfeld.

En del interessenter, organisationer og virksomheder har allerede meldt sig som deltagere på messen, blandt andre Panasonic Danmark, Grundfos, Bjerringbro El-forretning, AK Installationer, Brancheforeningen for husstandsmøller, Foreningen for danske solcelleejere samt politikerne Kristian Pihl Lorentzen og Søren Egge Rasmussen.

B2B & Hr. og Fru Jensen
Vedvarende Energimesse er etableret for virksomheder til virksomheder. Derfor køres to af tre messedage fortrinsvis med virksomhedsfokus.

- I Viborg, Silkeborg og Randers bliver der afholdt rene forbrugermesser og derfor var det vores interesse, at lave noget andet, samtidigt med at en del virksomheder opfordrede os til at vælge begge typer, da de ikke ønskede at være på en ren forbrugermesse, forklarer Michael Hvitfeldt, der forklarer at forbrugerne er velkomne alle tre dage, men at man dedikeret messens sidste dag udelukkende til forbrugerne.

Vedvarende Energimesse sigter mod at dække alt inden for vedvarende energi, energiforbedringer og bæredygtighed i sektorerne energi, byggeri, fødevarer, landbrug og transport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109