23948sdkhjf

500 vil være testfamilie

Seas-NVE og Greenline.dk tester LED-lyskilder hos forbrugerne. 500 familier vil være med.
De gamle glødepærer er for længst ramt af EU's forbud. LED-pærer er oplagte erstatninger, men der er stadig en anelse skepsis at spore blandt forbrugerne. Skepsisen skyldes måske, at de første generationer af LED-lyskilder enten lyste for hvidt eller nærmest blåligt og selve lyskvaliteten var heller ikke på højde med de gode gamle glødepærer.

En forbrugertest med Seas-NVE og Greenline.dk i spidsen skal gøre op med fordommene og synliggøre, at LED sagtens kan erstatte glødepærene.

Ideen med en forbrugertest er udsprunget hos Greenline.dk, men Seas-NVE var straks med på ideen.

- Det var helt naturligt, at vi gik med i projektet med at finde en testfamilie blandt vores kunder, da Greenline.dk kontaktede os med idéen, udtaler Caroline Lange Møller, Marketing Manager hos Seas-NVE.

Stor interesse
Interessen for at deltage har været stor og godt 500 familier har søgt om at være med.

- Ud af de 500 har vi valgt 150 familier som skal indsende yderligere oplysninger. Vi er ret spændte på hvad vi får ind, fortæller Brian Sommer hos Greenline.dk.

Seas-NVE og Greenline.dk har opstillet en række kriterier, testfamilien skal opfylde, og Brian Sommer forventer at have fundet den helt rette testfamilie i løbet af marts.

Intelligent måler
Testfamilien får i løbet af marts installeret LED-lyskilder fra Greenline.dk og sammen med den allerede installerede intelligente elmåler fra Seas-NVE er man klar til start.

- Med lidt held er huset installeret her i marts-måned og så kan vi gå i gang med at teste, siger Brian Sommer.

Men hvordan sikrer man at besparelsen på elregningen skyldes de nye LED-lyskilder og ikke en pludselig energibesparende adfærd hos testfamilien?

- Seas-NVE er med ind over på energirådgivningen, og vi vil selvfølgelig estimere besparelsen så grundigt som overhovedet muligt. De nye målere kan måle forbruget med det samme. Det er klart, at vi ikke kan måle det 100 procent, for de almindelige husholdningsmaskiner vil nemt kunne overdøve forbruget på belysningen. Vi laver naturligvis en beregning på det enkelte hus, ud fra nuværende forbrug og LED-lyskildernes forbrug, siger Brian Sommer.

Testen med LED-lyskilderne hos testfamilien skal løbe i et år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093