23948sdkhjf

Myndigheder bremser Logstor-opkøb

Konkurrencen på markedet vil svækkes væsentligt, lyder argumentationen for at stoppe Logstors opkøb. Gennemføres det alligevel, kan det koste 250 mio. sek.
Rørproducenten Logstor annoncerede i september 2015 at man ville købe konkurrenten Powerpipe. Et opkøb der nu møder modstand fra de svenske konkurrencemyndigheder.

- Logstor og Powerpipe er hinandens vigtigste konkurrenter. Sammenlægningen vil mindske konkurrencen på markedet. Alle Sveriges fjernvarmekunder risikerer at bliver tabere, siger Konkurrensverkets generaldirektør Dan Sjøblom.

Der findes i dag fire leverandører af fjernvarmerør til det svenske marked. Hvis de to største går sammen bliver resultatet at en aktør sætter sig på 70-80 procent af markedet.

Den svenske instans Konkurrensverket har henvendt sig til retten i Stockholm for at få opkøbet ulovliggjort. Her har man seks måneder til at beslutte sig.

Kravet om et forbud mod opkøbet forenes med et krav om en skadeserstatning på 250 mio. sek., såfremt parterne gennemfører handlen alligevel.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093