23948sdkhjf

Minister vil ikke begrænse placering af solceller

Klima, energi og forsyningsministeren ser stort på placeringen af kommende solcelleanlæg, blot de placeres, hvor det er mest omkostningseffektivt.
I et brev fra Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt til Energi-, Forsynings- og klimaudvalget fremgår det, at ministeren ikke ønsker at indføre placeringsbegrænsninger for solcelleanlæg i det kommende udbud på 20 MW, Danmark ventes at udsende til august.

- Hvilke muligheder ser ministeren for i lovforslaget eller i udbuddet at fremme, at solcellerne bliver installeret på bygninger eller i forbindelse med tekniske anlæg og ikke på nuværende landbrugsarealer?, lyder det fra udvalget efter ønske fra Søren Egge Rasmussen (EL).

Lars Christian Lilleholt skriver i sit svar:

- Eventuelle krav eller begrænsninger af placeringer for solcelleanlæg omfattet af et tilbud i udbuddet, vil fremgå af det endelige udbudsmateriale og reguleres ikke i lovforslaget.

- Jeg mener, at det er mest hensigtsmæssigt, at der ikke i udbuddet indføres begrænsninger på placeringer, da solcelleanlæg herefter forventes at blive placeret, hvor det samlet set er mest omkostningseffektivt.

- Mindst mulig begrænsning af placeringer forventes at være med til at opnå mest mulig konkurrence, så de pristillæg, der udbetales til vinderne i udbuddet, gives med lavest mulige omkostninger for elforbrugerne. Jeg ønsker derfor ikke at give fordele til tilbud om anlæg på særlige placeringer eller begrænse adgangen for tilbud om anlæg på visse andre placeringer.

Udbuddet af de 20 MW solcelleanlæg forventes som nævnt at finde sted efter sommerferien.

Læs ministerens svar her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093