23948sdkhjf

Nøl kan koste milliarder i Nordsøen

Danmarks syvende udbud af olielicenser er forvandlet til en halvlunken affære. En af de helt store investorer har trukket sig og ingen af de 14 interesserede selskaber har fået tildelt licenser.
Dansk nøl risikerer at koste milliardinvesteringer i Nordsøen, skriver Finans.

Et år og fire måneder efter, at Energistyrelsen i en pressemeddelelse kunne berette om "rekordstor interesse for oliejagt i Nordsøen", har endnu ikke et eneste af de 14 interesserede selskaber fået tildelt licenser.

Til gengæld har en af de helt store potentielle investorer i den danske del af Nordsøen nu trukket ansøgninger tilbage og forvandlet Danmarks syvende udbud af olielicenser til en halvlunken affære. Yderligere to ansøgere er under den lange ventetid røget ud på grund af alvorlige økonomiske problemer skabt af en oliepris, der undervejs er blevet mere end halveret.

Blandt de tilbageværende selskaber er frustrationen over den lange ventetid ifølge Finans voksende.

Det britiske olieselskab Ardent Oil har flere gange forgæves forsøgt at få svar på, hvorfor udbuddet er forsinket.

- Vi kan kun konkludere, at politisk modstand blokerer for fremtidig udvikling i Danmarks olieindustri, lyder kritikken fra Bob Moore, direktør Ardent Oil.

Fra Energistyrelsen erkender vicedirektør Kristoffer Böttzauw, at processen med at behandle ansøgningerne har trukket i langdrag.

- Det er beklageligt, men det er ikke fordi Energistyrelsen har siddet på hænderne. Den væsentligste årsag til forsinkelsen er en længerevarende dialog med nogle af ansøgerne om sikkerhedsstillelse, skriver han til Finans.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125