23948sdkhjf

Husstandsmølle-ansøgninger tog fusen på Energinet.dk

Energinet.dk har modtaget syv gange så mange ansøgninger, om dispensation fra kravet om nettilslutning af husstandsmøller, end ventet.
Husstandsmølleselskabet Cirkel Energi og godt 100 kunder går og venter på en dispensation fra Energinet.dk. De 100 kunder har nemlig købt mølle før 1. juli 2015 og søgt dispensation for opstilling i 2016. Uden dispensationen må Cirkel Energi ikke støbe så meget som en sokkel. Men både kunderne og Cirkel Energi kommer nok til at vente lidt endnu.

Antallet af ansøgninger om dispensation fra kravet om nettilslutning senest den 31. december 2015, hvor projektet er påbegyndt før den 1. juli 2015, er nemlig langt højere end Energinet.dk havde ventet.

Energinet.dk har i alt modtaget knap 700 ansøgninger om dispensation – 692 for at være eksakt - her af 628 på husstandsvindmøller. 274 har man allerede behandlet og givet tilsagn, mens 344 fortsat er under behandling.

- Vi forventer at der går minimum to måneder før alle ansøgninger er sagsbehandlet, siger afdelingsleder Louise Rønne Christensen hos Energinet.dk.

Hun giver også en forklaring på, hvorfor der fortsat er ventetid på tilsagnene.

- Disse sager er kendetegnet ved, at der er indgået en købsaftale med en leverandør, og der har været korrespondance med den lokale kommune, men ingen af disse informationer har vi haft adgang til. Selvom vi havde hørt fra markedet, at der var godt gang i salget, vidste vi ikke, at de husstandsvindmøller, der blev solgt før sommerferien, ikke ville kunne blive sat op i 2015. Vi havde forventet 50-100 ansøgninger, men har altså fået langt flere end dette, siger hun.

Af de 628 ansøgninger om husstandsvind har Energinet.dk allerede givet tilsagn til 274, mens en er afvist og ni er annulleret.

- Vi har afvist, fordi betingelserne for at opnå dispensation ikke var tilstede. De annullerede ansøgninger skyldes enten dobbeltoprettede ansøgninger eller at ansøger har valgt at trække sin ansøgning tilbage, forklarer Louise Rønne Christensen.

Udover dispensationsansøgninger behandler Energinet også ansøgninger om forhøjet pristillæg og ansøgninger om nettoafregning.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095