23948sdkhjf

Dong nedskriver E&P-forretningens værdi med 16 milliarder

Dong Energy fastholder E&P som en del af den planlagte børsintroduktion, men fremtidige investeringer vil være fokuseret på vedvarende energi.
I forbindelse med udmeldingen om Dong Energy's plan for børsintroduktion den 18. september 2015, besluttede Dong at gennemføre et strategisk review af Exploration & Production (E&P)-forretningen.

Dong Energy har nu afsluttet det strategiske review og har besluttet at beholde E&P som en del af den planlagte børsintroduktion. Fremadrettet vil cash flow fra E&P bidrage til at finansiere Dong Energy’s investeringer i vedvarende energi.

E&P-forretningen består af en portefølje af olie- og gasaktiver i Danmark, Norge og Storbritannien, men i lighed med resten af olieindustrien skal E&P forretningen tilpasses til det betydelige fald i olie- og gaspriserne. Der bliver derfor arbejdet på initiativer, der skal mindske risici i E&P’s portefølje og fokusere på at styrke værdiskabelsen i den nye markedsrealitet.

Med denne revision af Dong Energy's porteføljestrategi vil investeringer i den fremtidige vækst fokusere på vedvarende energi, hvilket skal styrke Dong Energy’s position inden for vedvarende energi.

Dermed bekræfter Dong Energy sit mål om at opbygge et grønt energiselskab med afsæt i kompetencer inden for havvind, bioenergi og grønne distributions- og kundeløsninger.

Nedskrivning af E&P-aktiver
I Dong Energy’s årsregnskab for 2015 vil Dong Energy foretage nedskrivning på ca. 16 milliarder kroner af E&P-forretningens bogførte værdi. Nedskrivningen er forårsaget af det fortsatte fald i olie- og gaspriserne, en reduktion i reserveestimater samt projektrelaterede faktorer, navnlig i forhold til Hejre-projektet, som fortsat står over for markante udfordringer.

På grund af Dong Energy’s aktive politik for risikoafdækning er værdien af afdækningerne på olie og gas steget og udgør nu ca. 7 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109