23948sdkhjf

Aalborg overtager kraftvarmeværk

Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk bliver til sommer overtaget af Aalborg Varme.
Overtagelsen af Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk har været undervejs i en årrække med forhandlinger af flere omgange om en overtagelse af kraftvarmeværket og dets kunder - første gang i 2005/2006. I marts 2015 sagde Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværks forbrugere så ja til Aalborg Varmes overtagelsestilbud på en ekstraordinær generalforsamling, og med gårsdagens underskrift er overtagelsen dermed en realitet.

- Det er dejligt, at de mange forhandlinger endelig har båret frugt, og at vi og Aalborg har kunnet blive enige om vilkårene for en fusion. Vi glæder os til at få adgang til de faste lave priser som Aalborg kan tilbyde. Vi oplever energimarkedet som værende meget turbulent med store udsving i brændselspriserne. Fusionen med Aalborg giver borgerne i Ellidshøj/Ferslev mulighed for at opnå en lang større grad af stabilitet i priserne i fremtiden - og dermed væsentlig mindre usikkerhed omkring en af de væsentligste poster på husholdningsbudgettet, siger Jeffrey Porsborg-Smith, formand for Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk A.m.b.a.

Forbindes med ny transmissionsledning

Tilbage i 2013 fik Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk etableret en biomassekedel, og tanken er, at denne kedel skal levere hovedparten af kundernes varmeforbrug i vinterhalvåret – suppleret med varme fra Aalborg Varmes øvrige forsyning via en ny transmissionsledning. Den nye transmissionsledning skal forbinde kunderne i Ellidshøj-Ferslev med Aalborgs øvrige fjernvarmekunder, og forventes etableret inden fyringssæsonen 2016.

- Det har været en lang proces at nå hertil, og vi er glade for, at vi fra 1. juli kan give de 440 varmekunder i Ellidshøj og Ferslev en stor forsyningssikkerhed til en fast og fornuftig varmepris, når de bliver koblet på vores driftsikre system, siger Flemming Mostrup Kielgast, chef for Energi og Renovation i Aalborg Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094