23948sdkhjf

Startskud til 25 MW flisfyret værk i Hillerød

Byggeriet af et af Nordeuropas største biomassefyrede kraftvarmeværker er skudt i gang i Hillerød. Bag bygningsopførelsen står Dansk Halbyggeri A/S.
Dansk Halbyggeri A/S indgår i et internationalt samarbejde med østrigske Polytechnik Luft- und Feuerungstechnik om opførelsen af det nye anlæg. Dermed bliver Hillerød Kraftvarmeværk en international byggeplads med leverancer fra hele Europa.

- Hillerød Kraftvarmeværk er et banebrydende projekt. Det er stort, komplekst og et internationalt byggeri med ukonventionelle løsninger og er i kraft af sin størrelse et omfattende varmeværk, der vil sætte nye standarder i Danmark, siger direktør Mogens Laustsen.
Hillerød Forsyning er bygherre, Østrigske Polytechnik GmbH er turnkey-leverandør på projektet og Dansk Halbyggeri A/S leverer det samlede bygningsanlæg i totalentreprise.


Dansk Halbyggeri A/S er allerede gået i gang med opførelsen af bygningsanlægget, som overordnet set består af fire hovedelementer – to turbinehaller, kedelhal, flislager og en tre etagers administrationsbygning. Dertil kommer nogle mindre bygninger og hele anlægget omkring det nye værk med støjvolde, terræn- og kørearealer.

Værket vil årligt spare miljøet for mere end 55.000 tons CO2 og får en varmekapacitet på 25 MW og 4,2 MW el. Elproduktionen sker på basis af ORC-teknologien (Organic Rankine Cycle) og den del af værket er leveret af italienske Turboden, der er underleverandør til Polytechnik Luft- und Feuerungstechnik.

Varmeproduktionen på det godt 200 millioner kroner dyre værk forventes påbegyndt i slutningen af 2016.

Fakta om ORC (Organic Rankine Cycle)
Ved ORC-teknologi produceres el vha. et hedt-olieanlæg. Silikonedampe driver turbinerne, og bagefter opvarmer restenergien vand, der kan bruges til fjernvarme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08