23948sdkhjf

Kinesere så på grøn fjernvarme hos SK Forsyning

SK Forsyning har haft besøg af en kinesisk delegation fra Beijing. Delegationen besøgte SK Forsynings varmeværk ved Stop 39.
Besøget var arrangeret af Energistyrelsen, som også deltog i besøget. Delegationen blev, fra kinesisk side, ledet af Vicegeneraldirektøren fra den kinesiske energiadministration, og formålet med besøget i SK Forsyning var at høre mere om fjernvarme produceret på biomasse. Det var adm. direktør Henrik Lundgaard som sammen med energichef Carsten Lunde modtog delegationen.

- I Kina har man overvejende energiproduktion baseret på kul, og alene i år har kineserne planlagt at opføre knapt 150 nye kulfyrede værker. Kinesernes kulreserver slipper op inden for de næste 50 år, og Kina er så plaget af luftforurening, at de nu er tvunget til at se sig om efter andre energikilder, siger adm. direktør i SK Forsyning Henrik Lundgaard og fortsætter:

- Derfor er denne delegation rejst til Danmark for at lære en masse om grøn fjernvarme. Og vi er jo glade for at kunne dele ud af vores viden på området.

Varmeværket ved Stop 39 blev åbnet ved en officiel begivenhed for knapt et år siden af daværende Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg, og det er derfor et topmoderne anlæg, der mødte delegationen, som også var meget imponeret.

- Deltagerne var meget interesserede i det biomassefyrede varmeværk og driften af det. Og selv om en del af besøget foregik via en tolk, idet nogle af gæsterne ikke talte så meget engelsk, så fejlede spørgelysten ikke noget, siger Carsten Lunde og afslutter:

- Kineserne vil virkelig gerne overføre dette her til deres eget land, og måske er besøget bare begyndelsen på gennemførelsen af den ny 5-års plan, der indeholder en helt ny og grøn varmeproduktion i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109