23948sdkhjf

Vind-verdens-rekord ikke kun sjov for energinørder

At 42,1 procent af danskernes strøm i 2015 kom fra vindmøller er verdensrekord, men også en bedrift der går på bundlinjen hos den danske vindindustri og de tilhørende godt 30.000 danske arbejdspladser.
42,1 procent for at være eksakt. Så meget leverede vindmøllerne af det samlede danske elforbrug, og det er det højeste tal nogensinde og den højeste andel for noget land. Sidste år var tallet 39,1 procent – også det var verdensrekord, oplyser Energinet.dk.

Det er en verdensrekord, som vækker opsigt ude i verden og er med til at trække eksportkroner hjem til Danmark.

I Vindmølleindustrien peger chefkonsulent Martin Bøndergaard på, at der ikke blot er tale om et sjovt tal for energinørder, men derimod en bedrift der går på bundlinjen hos den danske vindindustri og de tilhørende godt 30.000 danske arbejdspladser.

- Verdensrekorden er vigtig, fordi Danmark endnu engang har skubbet grænsen for, hvor stor en rolle vindenergi kan spille i et samfunds elforsyning, uden det går ud over forsyningssikkerheden. Det gør Danmark til et uvurderligt udstillingsvindue for den danske vindindustri. En ting er at præsentere rapporter, der siger, at det kan lade sig gøre. Noget helt andet er, når vi kan vise verden at det i Danmark kan lade sig gøre med succes. Det trækker udenlandske delegationer til Danmark og er samtidig med til at åbne døre for danske virksomheder i udlandet, siger chefkonsulent i Vindmølleindustrien, Martin Bøndergaard.

- Vi skal i Danmark fortsætte med at have opsigtsvækkende verdensrekorder stående på stribe i det danske udstillingsvindue. På den måde kan vi høste frugterne af mange års satsning på vindenergi. Det er netop det, der gør dansk energipolitik til en fantastisk vækstmotor, slutter han.



Kilde: Vindmølleindustrien - www.vindpower.org

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094