23948sdkhjf

Elbiler skal være med til at sikre kommunens klimamål

Hjemmeplejen har netop leaset seks el-biler. Indkøbet skal ses i lyset af Ringkøbing-Skjern Kommunes mål om at være selvforsynende med vedvarende energi i 2020.
Når kalenderen viser 2020, er det målet, at borgere og virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune producerer lige så meget vedvarende energi, som de forbruger. Det er målsætningen med hele Energi2020-strategien, og det er blandt andet i dét lys, man skal se Sundhed & Omsorgs nye indkøb af seks el-biler.

- Bilerne er dyrere i indkøb end almindelige biler, da man ud over bilen jo også skal købe ladestandere, der skal stilles op. Men vi vil gerne bidrage til at nå kommunens mål på energiområdet, så derfor har vi valgt, at seks af vores i alt 42 biler er elbiler, fortæller Marie Christiansen, konsulent Ringkøbing-Skjern Kommune.

Udfordringer
Der er dog visse udfordringer ved at skifte en almindelig dieselbil ud med en el-bil. Når det er frostvejr forventes rækkevidden på en opladning at være omkring 70 kilometer. Derfor skal elbilerne kun bruges på de korteste by-ruter. Bilerne er leaset med 20.000 kilometer, mens hjemmeplejens biler sidste år i gennemsnit kørte ca. 40.000 kilometer.

- Så der er nogle udfordringer, men dem løser vi, siger Marie Christiansen og fortsætter:

- Vi testede el-bilerne tre måneder sidste forår, og tilbagemeldingerne var meget positive. Folk var begejstrede for, at der ikke er støj i bilerne, og de nød at køre med automatgear. Der har været lidt bekymring om, hvor langt man kan køre, men vi har fået sat tre lade-stationer op med to ladestandere i hver, så bilerne kan blive fyldt op inden næste dags arbejde.

Bilerne, der disse dage triller i garagerne i Skjern, Videbæk og Ringkøbing skal nu til at stå den store test; vinteren.

- Det er usikkert, hvor meget energi det vil kræve at varme kabinen op i en kold vinter, men viser det sig, at bilerne opfylder vores krav, så forestiller jeg mig da, at vi med tiden vil skifte flere biler ud med el-biler, siger Marie Christiansen.

Seks ud af 42

I Energirådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, glæder formand Peder Sørensen sig:

- Nu har vi taget første skridt med seks elbiler ud af i alt 42 nye biler. Det er den rigtige vej at gå. Transport er et af vores indsatsområder i Energi2020-strategien, og derfor er jeg glad for, at kommunen vælger endnu flere køretøjer, der anvender vedvarende energi, når vi alligevel skal udskifte vognparken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063