23948sdkhjf

Nu skal der hives MW ud af røggassen i Svendborg

Før jul gav Energistyrelsen tilsagn til støtte til i alt 10 eldrevne varmepumpeprojekter. Et af de projekter, der har modtaget støtte, er et røggaskondenseringsprojekt hos Svendborg Kraftvarme.
Svendborg Kraftvarme har modtaget 3.625.000 kroner fra Energistyrelsen til etablering af anlægget til røggaskondensering. Et projekt til samlet set 18 mio. kr.

- Ved at installere røggaskondensering og en eldreven varmepumpe får vi noget mere ud af energien i vores røggas. Vi regner med at kunne levere 3,6 MW mere energi på den måde, og dermed nå en samlet virkningsgrad på 100 eller derover, fortæller driftsleder Niels Christian Hansen til Energy Supply.

Selvom man allerede før jul fik tilsagn om støtten er Svendborg Kraftvarme ikke helt trukket i arbejdstøjet endnu.

- Vi er ikke ret langt med projektet. Vi mangler at beslutte, om vi rent faktisk vil det her. Der må vi ind og se på økonomi, tilbagebetalingstid og nogle andre parametre, forklarer Niels Christian Hansen.

Beslutningen om at gå videre med projektet tages på et bestyrelsesmøde i februar, og det skulle gerne være tids nok til, at kraftvarmeværket kan blive helt færdig med installation af varmepumpen i år.

Svendborg Kraftvarme sender i dag al sin producerede varme videre til Svendborg Fjernvarme, som får dækket godt 50-60 procent af sit varmebehov af affaldsvarmen fra kraftvarmeværket.

Affaldet, der brændes af på anlægget på Bodøvej i Svendborg, kommer fra Svendborg Kommune, Langeland, Ærø og Faaborg-Midtfyn kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094