23948sdkhjf

Niras styrker sig på fjernvarme

Partnerejede Aaen Rådgivende Ingeniører bliver fremover en del af Niras, der med opkøbet får adgang til et bredt felt af spidskompetencer inden for fjernvarme.
Niras har allerede foden inden for hos en række af de større fjernvarmeselskaber. Når man lægger de omkring 40 mellemstore fjernvarmeselskaber til, som Aaen Rådgivende Ingeniører A/S (Aaen) har som kunder, bliver Niras en markant rådgiver på området.

- Aaens 11 medarbejdere kommer med meget stærke specialistkompetencer. Både for medarbejdere og kunder er der perspektiv i fusionen. Kunderne får en indgang til en meget bred vifte af fagligheder, og vi får et stærkt fagligt miljø til gavn for alle medarbejdere, siger forretningschef Stefan Schmidt fra Niras om opkøbet af Aaen.

Som eksempler på områder, hvor Aaen vil løfte Niras fagligt, peger han på bl.a. Aaens viden inden for energibesparelser, handel med CO2-kvoter og ikke mindst, at Aaen har været med til at sammenlægge 15 mindre fjernvarmeselskaber og i den forbindelse har projekteret 80 km transmissionsledninger til fjernvarme. Herudover har Aaen også stor erfaring i at udnytte overskudsvarme i industrien, blandt andet med et aktuelt projekt i Løgstør.

Integration via kundeopgaver
Niras er fremover ene-ejer af Aaen, der umiddelbart fortsætter som selvstændigt selskab og i en periode fortsat vil arbejde ud fra den hidtidige adresse i Risskov.

- Det er en dialog gennem to år, som har ført til opkøbet, og vi vil heller ikke forhaste os med integrationen. Medarbejderne kommer til at trække på hinanden i projekterne, og herigennem kommer kunderne også til at møde nye konsulenter. Vi har en tro på, at de nye samarbejdsformer kan vokse ud af dagligdagen og de kunderettede opgaver, siger Stefan Schmidt.

Direktør Sven Aaen fra Aaen ser de nye ejerforhold som en naturlig videreudvikling af den virksomhed, han selv har bygget op, og som er inde i en god udvikling.

- Vores vision for virksomheden krævede større volumen. Vi ville gerne udvikle nye teknologier og afprøve eksportmuligheder, og samtidig stod vi overfor et generationsskifte. Med de nye rammer fremtidssikrer vi vores virksomhed. På et meget bredt felt får vi adgang til viden til gavn for vores kunder, og vores medarbejdere får nye kolleger, som både kan give inspiration og kan trækkes ind på projekterne. Set med lokale briller er det også en klar fordel, at vi lokalt får en rådgivende ingeniør, der står stærkt inden for fjernvarmeområdet, siger han.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tænketank om låst åben dør: Godt gået
Nye initiativer skal gøre elnettet klar til den grønne omstilling
Eaton leverer 100 anlæg til Islands største forsyningselskab
Stiesdal får styr på gnistdetektering og brandslukning i Danmarks største pyrolyseanlæg
Green Power Denmark om lukning af åben dør-projekter: Kæmpe svigt af regeringen
Tre ud af 27 åben dør-projekter fortsætter - resten lukkes
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157