23948sdkhjf

Kabel til Horns Rev 2 fikset

Storm og blæst har besværliggjort reparation af søkablet til Horns Rev 2. Arbejdet der tog to måneder er nu slut.
Det kabel, der forbinder havmølleparken Horns Rev 2 ud for Blåvand og elnettet på land, er tilbage i drift.

Strøm fra møllerne kan igen flyde ud til elforbrugere i Danmark og nabolandene.

Søkablet har været ude af drift siden mandag den 19. oktober klokken 01.56. Energinet.dk’s egne folk og eksterne leverandører gik straks i gang med at finde og udbedre fejlen. Et 3,6 meter langt stykke af kablet ca. 40 kilometer fra land er skåret ud, og kablet er igen samlet, forklarer Jesper Ferløv Greth, leder af Energinet.dk’s afdeling Vedligehold Jylland.

- Vi har undervejs i reparationsperioden været udsat for ekstreme vejr- og siteforhold. Det har blæst og stormet, og der har været høje bølger, som i perioder har gjort det umuligt at arbejde. Teamet har virkelig fået kamp til stregen, og der er blevet knoklet i vanskellige forhold både dag og nat for at få kablet tilbage i drift, siger han.

I alt har reparationen taget to måneder.

De skete en kortslutning i den del af kablet, der nu er udskiftet. Den endelige rapport er endnu ikke færdig, men Energinet.dk forventer ikke, at det er muligt at komme med en præcis årsag til, hvad der fik kablet til at koble ud. Intet tyder dog på, at eksterne påvirkninger af kablet – f.eks. et skibsanker eller lignende - har forsaget fejlen.

De samlede udgifter til reparationen af kablet samt kompensation for den tid, havmølleparken har været ude af drift, er ikke opgjort endnu.

Kilde: Energinet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109